POPULARNOST

Eminem strahuje od slave

24.09.2003.
u 00:00

Reperska zvijezda Eminem preplašen je zbog velikog komercijalnog uspjeha svoje glazbe i autobiografskog filma "8 milja", koji ga je pretvorio u superzvijezdu.

Odao je javnosti tu tajnu Eminemov prijatelj iz djetinjstva i autor njegove biografije Anthony Bozza.

- U ovoj godini Eminem je zakoračio na novu razinu svoje karijere.

Autobiografski film "8 milja", o odrastanju i problemima, prihvatila je publika, a i kritika.

Eminem je u njemu ljudima prikazan u drugom, čovječnom svjetlu, što je izazvalo globalnu popularnost, koja je za njega zastrašujuća - kazao je Anthony Bozza.

Sve više ljudi, dodaje Bozza, razumije što on u svojim stihovima govori. Razumiju da je imao težak život, disfunkcionalnu obitelj i majku alkoholičarku te su ga počeli voljeti.

- Veliki pjesnik Seamus Heaney pohvalio je njegovo stajalište i pohvalio ga je za verbalnu energiju, pjesma "Lose Yourself" za "8 milja" donijela mu je Oskara za najbolju pjesmu, a on je sve manje autsajder, čime se ponosio - rekao je Eminemov biograf.

Čovjek kojega je aktualni američki predsjednik nazvao "najvećom prijetnjom američkoj djeci od dječje paralize", sada burno reagira na popularnost i odobravanje, koje ga okružuje.

- Pjesmama poput Supermena i Businessa, koje kritiziraju slavne i glazbenu industriju Eminem je ispucavao svoje frustracije. Sada ga je strah da neće imati dovoljno ljutnje, koja mu je uglavnom nadahnuće za njegove pjesme. No, mislim da ima jako puno stvari zbog kojih može biti ljut i frustriran te kojima može hraniti svoje pjesme - tješi uplašenu zvijezdu autor njegove biografije nazvane po Eminemovu stihu "Whatever You Say I Am". U njoj će obožavatelji moći pročitati prvi pristojan intervju preplašene zvijezde.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije