GLUMAC ISKRENO

Emir Hadžihafizbegović: Javno izgovaram da su Srbi, Hrvati moja braća i to nije patetika

Zagreb: Poznati na koncertu Petra Graše
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/10
10.09.2024.
u 18:00

Prije dvije godine gostovao je u emisiji "U svom filmu" autorice i voditeljice Tončice Čeljuske u kojem je ovaj glumac iz BiH pričao o tome kako se u Hrvatskoj osjeća kao i doma te ga za našu zemlju vežu brojne uspomene

Glumac Emir Hadžihafizbegović gostovao je u emisiji "Profil" i govorio je o svom prijateljstvu sa Srbima i Hrvatima. - Ja javno izgovaram da su Srbi, Hrvati moja braća i to nije patetika. Nije laskava rečenica kojom bih želio amortizirati ove maloprije izgovorene rečenice pod "Srbi i Hrvati su moja braća, Romi su moja braća, Mađari, Česi, Talijani, Amerikanci, Irci", moj svijet. Ja sam širok kao svemir, u moje srce može stati, kažu ima 300 nacija, može još 300, jer sam tako odgajan. Odgajan sam da ne činim ljudima ono što ne bih volio meni da naprave - rekao je glumac Emir Hadžihafizbegović, prenosi Blic.

Prije dvije godine gostovao je u emisiji "U svom filmu" autorice i voditeljice Tončice Čeljuske u kojem je ovaj glumac iz BiH pričao o tome kako se u Hrvatskoj osjeća kao i doma te ga za našu zemlju vežu brojne uspomene. - Naravno da se ovdje osjećam kao doma. Jako volim Hrvatsku. Vezana je za djetinjstvo, Makarsku rivijeru, predstavu ''Audicija''. Imam puno prijatelja iz Hrvatske koji nisu vezani za moju branšu - rekao je tada glumac.

Prokomentirao je i da se voli prisjetiti života u Jugoslaviji te naglašava da su ga te godine odredile. - Imao sam 31 godinu kada se država raspala. Osobno sam se zaokružio u državi koja se zvala Jugoslavija i volim se sjetiti tih vremena jer su me odredila. Osvrnuo se i na termin 'jugonostalgija'.  - Termin jugonostalgičar... Volio bih da mi netko dođe i kaže u čemu je problem da se ja ne smijem prisjetiti svojih iskustava.

Otkrio je i da se u posljednjih nekoliko godina jako zbližio s reporterom Andrijom Jarkom i rekao je za njega kako je krasan obiteljski čovjek.  U filmu "Quo vadis, Aida?" redateljice Jasmile Žbanić igra glavnog zlikovca i u HRT-ovoj emisiji je tada otkrio da su zbog traume koja se probudila u ljudima morali su prekinuti snimanje.  - Ja sam ušao u toj prvoj sceni, krenuo u tu zločinačku agresiju, ljudi su počeli padati u nesvijest, statisti, ali ne figurativno nego doslovno - prisjetio se u emisiji "U svom filmu". 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije