KULTURNI RARITET

Glazbeni spektakl na Tulovim gredama! Više od 550 ljudi slušalo skladbe Jean Michel Jarra

Koncert na Tulovim gredama
Foto: Edin Tuzlak
1/3
02.09.2024.
u 12:40

Okosnica spektakla temeljila se na multimedijalnom muzičkom projektu Oxygene sastavljenom od aranžmana pjesama francuskog velikana Jean Michel Jarra u izvođenju grupe Sudar Percussion,  originalnih samoborskih prije svega udarljkaša, upotpunjenih i glazbenicima na ostalim instrumentima, koji izvode elektronsku, world music i akustičnu glazbu pomiješanu s elementima jazz, klasične, popularne i tradicijske glazbe

- Ovim nesvakidašnjim večernjim glazbenim spektaklom u sklopu 5. Lovinačkog Turističkog Foruma, odškrinuli smo samo mali dio riznice prirodnih, povijesnih i kulturnih dragocjenosti, koje Lika i Lovinac otkrivaju kao hrvatske destinacije sadašnjosti i budućnosti. Na nama je da razgrnemo taj veo, nastavimo sa ojačavanjem destinacijske percepcije i zajedno sa svim kreatorima ponude stalno radimo na njihovoj promociji, izjavila je Ančica Jurković, organizatorica jedinstvenog glazbenog događanja na koje je došlo preko 550 slušatelja, a u čijoj složenoj realizaciji sudjelovao je logistički uži i širi produkcijski tim od sedamdesetak članova.

Okosnica spektakla temeljila se na multimedijalnom muzičkom projektu Oxygene sastavljenom od aranžmana pjesama francuskog velikana Jean Michel Jarra u izvođenju grupe Sudar Percussion,  originalnih samoborskih prije svega udarljkaša, upotpunjenih i glazbenicima na ostalim instrumentima, koji izvode elektronsku, world music i akustičnu glazbu pomiješanu s elementima jazz, klasične, popularne i tradicijske glazbe.

VEZANI ČLANCI: 

Akustični dio podržan je vizualnim efektima u pozadini osvjetljenih Tulovih greda na Majstorskoj cesti tako da su sam dolazak i dolazak na koncert u prirodi bili svojevrsni doživljaj.

Tulove Grede i Majstorska cesta, zabravljeno graditeljsko čudo iz 19. stoljeća, čine jedan od najfascinantnijih hrvatskih povijesnih, prirodnih i kulturnih rariteta. Majstorska cesta,sagrađena je na nadmorskoj visini od 1045 metara između Svetog Roka i Obrovca preko prijevoja Mali Alan kao tadašnja poveznica unutrašnjosti Hrvatske s obalom Jadranskog mora po povijesnom nalogu bečkog dvora . Otvorena 1832. ova transvelebitska poveznica proglašena je 2007. od strane Ministartsva kulture RH povijesnom cestom i kulturnim dobrom RH.

VIDEO: Ana Begić Tahiri: Nakon "Bibinog svijeta" sam 10 godina bila izbrisana s televizije i filma

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije