problematični su

Glumce koje rado gledamo u božićnim filmovima u stvarnom životu zbog ovoga ne želimo susresti

Foto: Profimedia
1/5
25.12.2022.
u 15:20

Komedije koje zajedno može gledati cijela obitelj nekada su dobra prilika za mali bijeg od stvarnosti, ali i disfunkcionalne zajednice na ekranu izgledaju simpatičnije no što su one s kojima se svakodnevno suočavamo. Jasno nam je svima da takvi filmovi ne prikazuju stvaran život, ali postane još jasnije kada istražimo tko su zapravo zvijezde božićnih uspješnica.

Filmovi s tematikom blagdana mnogima su uvijek prvi izbor u ovo vrijeme kako bi se zabavili i opustili. Komedije koje zajedno može gledati cijela obitelj nekada su dobra prilika za mali bijeg od stvarnosti, ali i disfunkcionalne zajednice na ekranu izgledaju simpatičnije no što su one s kojima se svakodnevno suočavamo. Jasno nam je svima da takvi filmovi ne prikazuju stvaran život, ali postane još jasnije kada istražimo tko su zapravo zvijezde božićnih uspješnica. 

U filmu 'Najluđi božić' (National Lampoon's Christmas Vacation) iz 1989. glumac i komičar Chevy Chase tumači glavnu ulogu Clarka Griswolda. Iako je Clark u filmu bio tipičan američki otac, Chase je potpuno drukčija osoba u stvarnom životu. Naime, suradnici su ga optužili da je nemoguć na snimanjima, nema obzira prema kolegama, ali i da ih vrijeđa. 

Glumac Donald Glover izjavio je kako mu je Chase pričao rasističke viceve kako bi ga zbunio na snimanju, a  komičar Pete Davidson nazvao ga je lošom osobom i rasistom. Na te kritike Chevy je ovako odgovorio. 

- Boli me briga. Ja sam ja. I sviđam se sebi takav kakav sam. Nije me briga. I razmišljao sam puno o tome, aline znam što da kažem osim da me boli briga. 

Za Chasea lijepe riječi nije imao ni glumac Will Ferrell koji je komentirao njegova nastup nakon što je bio domaćin u emisiji Saturday Night Live još 1997. godine. 

- Ne znam jeli bio na nečemu, je li popio malo previše tableta za bolove taj dan, ali ulazio je u svaku sobu i nešto komentirao. Došao je do prostora u kojem su bile scenaristice pa je jednoj od njih dobacio: 'Možda mi ga kasnije možeš izdr***. 
Njegovo ponašanje odrazilo se i na karijeru, jer ga se samo rijetki sjećaju iz nekog uratka koji nije povezan s božićnim filmom zbog kojeg je postao planetarno poznat. 

Glumac Tim Allen izgradio je ozbiljnu karijeru kao glumac u božićnim filmovima. Glumio je u 'The Santa Clause', pa i u drugom i trećem nastavku te franšize, a uloge je imao i u 'Christmas with the Kranks' i 'El Camino Christmas'. 
No, iako je i u seriji Home Improvement' glumio benignog obiteljskog čovjeka, u stvarnom životu je imao i okršaje sa zakonom. 

Naime, kao 23-godišnjak uhićen je jer je krijumčario drogu nakon što mu je u prtljazi pronađen heroin zbog čega je završio u zatvoru. Piti je počeo kao 10-godišnjak i njegova ovisnost se samo pojačala nakon što je izgubio oca.

Uhićen je jer je vozio pod utjecajem alkohola. Uspio se riješiti ovisnosti uz pomoć klinike za rehabilitaciju, a u jednom podcastu je pričao o alkoholizmu. 

- Toliko me sram zbog onoga što sam radio i što su neki smatrali da je u redu, kao na primjer, to što sam razvozio ljude dok sam bio pod utjecajem alkohola. Moj otac je na takav način preminuo i jako mi je teško, alkohol je podmukao. 

VIDEO Massimo je nanizao brojne hitove, a sve je počelo idejom Siniše Škarice koja ga je dovela do vrha top lista

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije