holivudska veteranka

Glumica Gloria Stuart umrla u 100. godini života

gloria stuart
Foto: pixsell
1/3
28.09.2010.
u 08:39

Gloria je u filmskom hitu "Titanic" Jamesa Camerona glumila stariju verziju Kate Winslet i za tu ulogu bila nominirana za Oscara.

Hollywodska gumica koja je glumačku karijeru započela davne 1930. godine umrla je u 100. godini od raka pluća. Jedna od njezinih posljednjih filmskih uloga bila je stogodišnja Rose u filmskom hitu "Titanic" Jamesa Camerona, gdje je glumila stariju verziju Kate Winslet.

Za tu sporednu ulogu bila je nominirana za Oscara. Cameron se kasnije šalio kako je ulogu dao 87-godišnjoj Gloriji jer je bila jedina starija holivudska glumica koja se nije odala alkoholu, bila je još pokretna i nije se žalila na reumu.

Kolege i prijatelji opisali su je kao vrlo hrabru i jaku ženu, a Leonardo DiCaprio nazvao ju je  "ženom snagom". Njena smrt potresla je i glumicu Kate Winslet koja joj se jako divila.

Gloria Stuart proslavila se u zlatnoj eri Hollywooda glumeći u horor filmovima i mjuziklima. Unatoč trudu i ambiciji, nikad nije dospjela na A listu američkih glumica.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije