Večera za 5 na selu

Gostima je kod Ivane riža s curryjem bila prejednostavna, a meso žilavo

Foto: RTL
1/5
01.09.2023.
u 19:15

Pobjednica ovog tjedna je Miroslava koja se pobjedi nije nadala, a osvojenom nagradom će počastiti svoje društvo

Domaćica iz Belog Manastira pobijedila je u osječko-baranjskom tjednu 'Večere za 5'. - Je li ovo stvarno? Ja sam totalno iznenađena, nisam se nimalo nadala. Prijavila sam se zbog novog iskustva, druženja i zabave, ali da pobijedim, nisam se nadala! Hvala svima! Ne znam na što ću potrošiti nagradu jer se pobjedi nisam nadala. Počastit ću ekipu i društvo, sve ću počastiti -  zaključila je nakon pobjede Miroslava. Završetak osječko-baranjske avanture u 'Večeri za 5' priredila je, pak, kozmetičarka Ivana Banović.

Za svoju večeru dobila je 35 bodova te je u konačnici završila na trećem mjestu. Posljednje mjesto zauzela je Jadranka, a drugo mjesto su, pak, podijelili Dejan i Sanja. Ivana je za pripravu svoje večere koristila pancetu, krumpir, senf, cherry rajčice, svinjetinu, višnje i puding od vanilije. Rad na večeri za ekipu započela je desertom.

Broj 3 skrivao je kombinaciju pudinga od vanilije i višanja. Nakon deserta, okrenula se Ivana glavnom jelu - svinjećem butu sa senfom i rižom s curryjem. Za kraj - kozmetičarka je priredila predjelo. Broj 1 skrivao je piletinu punjenu buđolom i sirom, a potom ih je obložila pancetom. Bogato predjelo Ivana je popržila, a potom se pozabavila dekoracijom stola. 

VEZANI ČLANCI

Vesela ekipa jedva je dočekala druženje kod Ivane, a ona ih je dočekala s entuzijazmom, uz prigodne aperitive. Gostima je ponudila orahovac s medom te medicu te ih je oduševila svojim jednostavnim i pozitivnim stavom. - Doček je bio top, iznenadila me, bila je skroz jednostavna, svakodnevna - otkrila je Sanja. - Pila sam orahovicu, liker, bio je finog okusa - dodala je Jadranka.  Jelo Broj 1 ubrzo je stiglo je stol. Piletina s pancetom, buđolom i sirom stigla je kao predjelo, a izgledom se Sanje itekako dojmilo.

- Bilo je lijepo aranžirano, ali minimalistički posloženo. U prijevodu - minimalna porcija - komentirala je, pak, Jadranka. - Predjelo je bilo jako fino, sve se lijepo posložilo - zaključila je Miroslava o samom okusu predjela.  Uskoro je Miroslavi uslijedilo i novo iskustvo - kušanje curryja. - Lijepo je bilo posloženo, meso, riža, sve je bilo lijepo - rekla je.

- Volim rižu s curryjem, to se apsolutno slagalo, ali mi je bilo malo prejednostavno - komentirala je, pak, Sanja.

- Okus glavnog jela mi nije baš odgovarao, šnicla je bila previše žilava - zaključio je, pak, Dejan.  Glavno jelo podijelilo je tako kandidate, a uskoro je desert zasitio do kraja cijelu ekipu. - Desert mi je bio malo pretežak - komentirao je jelo Broj 3 Dejan.

- Bio je prefin, višnje, krema, šlag - čista petica - ocijenila je desert Sanja.  Prigodnim poklonima i veselim iznenađenjem - tamburaškim sastavom Kontra, Ivana je svoju večeru privela kraju. Ekipa se rasplesala te su u veselju završili osječko-baranjski tjedan. 

VIDEO Melkior Bašić, član žirija Masterchefa, otkrio je li ikada prevario gosta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije