Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upečatljiv oproštaj od publike

Hladno pivo održalo posljednji zajednički koncert u Zagrebu, publiku bila u transu puna dva sata: 'Hvala vam za sve!'

Zagreb: Koncert grupe Hladno pivo u rasprodanom  Domu sportova
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/8
15.10.2022.
u 12:34

Koncert je bio rasprodan tjednima unaprijed, a svi oni sretnici koji su uspjeli doći do ulaznica mogli su uživati u najvećim hitovima popularne rock grupe koja je na našoj glazbenoj sceni provela 35 godina.

U Domu sportova sinoć je održan posljednji zajednički koncert grupe Hladno pivo u Zagrebu. Koncert je bio rasprodan tjednima unaprijed, a svi oni sretnici koji su uspjeli doći do ulaznica mogli su uživati u najvećim hitovima popularne rock grupe koja je na našoj glazbenoj sceni provela 35 godina.

Frontmen grupe Mile Kekin nedavno je najavio da će se posvetiti solo karijeri i da s članovima benda više neće nastupati. Stoga nije ni čudo da su svi obožavatelji grupe pohrlili na zadnji zagrebački koncert na kojem se popularni sastav oprostio od svojih obožavatelja i zahvalio im na vjernosti i podršci koju su im davali protekla tri i pol desetljeća. 

Bend je svoje hitove pjevao puna dva sata, a kada su izveli zadnju pjesmu 'Nema više', publika je skandirala 'hoćemo još'. Iako su dečki sišli s bine odlučili su se ipak vratiti i za kraj zapjevati još jednom 'Zimmer frei', a potom su se zadnji put oprostili od publike.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija
- Medicinski je dokazano da slušanje Hladnog Piva preko više od dva i pol sata može oštetiti mozak. Hvala vam za večeras i za sve godine - kazao je Kekin koji će se od publike zajedno s bendom oprostiti još i u Beogradu, Sarajevu, Mariboru i Humu.

Prisjetimo, bend je odlučio uzeti dužu pauzu nakon niza koncerata, a razlog je taj što se kreativno razilaze. - Grupa uzima dužu koncertnu pauzu koja nije vremenski definirana - napisao je bend u zajedničkoj izjavi, a javio se i Kekin i poručio: Da, istina je. Nakon ove fenomenalne koncertne godine od jeseni nastavljamo različitim putevima. 

Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija
Dodao je kako sljedećih godina sigurno neće nastupati s bendom, ali opciju da se opet okupe nije isključio. Bend je koncertom u Zagrebu završio turneju kojom slave 35 godina zajedničkog rada, a u svibnju se Mile u intervju za Večernji prisjetio kako je sve počelo u Gajnicama kada su osnovali bend. 

- Našeg gitarista Zokija, s kojim sam i krenuo u cijelu ovu priču, susretao sam svako jutro na autobusnoj stanici Karažnik u Gajnicama. Pitao sam ga: “A što ti slušaš”, i tako smo se zapričali i rekao sam mu da živim sam u svojoj kući na brdu i onda se on jednu večer doteglio s gitarom i flašom vina i tako smo počeli. Zoki je u glazbenoj sekciji u školi svirao nešto gitare, a ja nisam, no imao sam veliku bilježnicu koju sam počeo pisati kao dnevnik, ali sam sve više i više počeo pisati neku svoju liriku. I tako smo jednog dana usvojili Zokijevu ideju i prepjevali pjesmu engleskog punk benda Toy Dolls i njihovu pjesmu “Spider in The Dressing Room”, nazvali je “Bubašvabe” i onda se pojavio mlađahni momak Robert Knjaz iz Dugava, koji je u to vrijeme eksperimentirao s kamerom i za tadašnjih sto maraka napravio spot. Sve ostalo je povijest. Taj spot snimljen je u toj mojoj kući u Gajnicama u kojoj sam, za razliku od ostalih, živio sam. U mojoj kući svi su gledali prve porniće, prve hororce, kod mene su se prvi put napušili i ljubili u mraku, to je bila jedna vrsta gajničkog kulturnog centra ili, kako je jednom prilikom rekao naš Suba iz benda: “Tvoja kućica, moja slobodica.” - ispričao nam je Mile. 

VIDEO Poznatom dr. Ozu karijeru su poljuljali brojni skandali: Ovo su neke od najluđih tvrdnji kojima je obmanjivao javnost 

Ključne riječi

Komentara 12

TR
Tram12
12:55 15.10.2022.

Sad će snimati spotove za Možemo gdje je lova sigurna.

UG
ugroženi
09:40 16.10.2022.

O ukusima se ne raspravlja ali mislim da je po svim objektivnim kriterijima Hladno pivo ispodprosječan band a rock band svakako nije. Najbolje ih je opisao Bare koji je rekao da ih je oduvijek doživljavao kao braću Marx s gitarama. Inače, osobno mi je instrumentalno bio interesantan Kekinov solo album "kuća bez krova". Glazba je mješavina Springsteena i Chris Rea-e, tekstovi nisu loši a i omot albuma odlično prenosi glavni motiv albuma. Sve je dobro dok ne počne pjevati ali nije ni Lou Reed bio baš neki pjevač. Svako dobro u daljnjem radu im želim.

DU
Deleted user
21:35 15.10.2022.

Zašto cenzura na ovom bedastom člančiću?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije