glavna atrakcija

Zbog svog izgleda postao je hit na internetu. Evo zašto je hrvatski vaterpolist osvojio simpatije javnosti

Zagreb: Hrvatska svladala Mađarsku i odlazi u finale Europskog prvenstva u vaterpolu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/11
09.08.2024.
u 20:45

Vrlić je svoju međunarodnu karijeru započeo nastupajući za reprezentaciju Brazila na Svjetskom prvenstvu 2015. i Olimpijskim igrama 2016. u Riu, a od 2018. do danas predstavlja Hrvatsku.

U Parizu se igra olimpijski turnir u vaterpolu, a jednu od glavnih uloga ponovno imaju hrvatski reprezentativci. Posebna uzdanica izbornika Ivice Tucka u borbi za medalje biti će ponajbolji svjetski sidraš, Riječanin Josip Vrlić. Osim svojim igračkim umijećem, ovaj 38-godišnji div pozornost je privukao svojim nesvakidašnjim stasom, pogotovo u kontekstu profesionalnih sportaša. Naime, sa svojom visinom od dva metra i težinom od 135 kilograma Josip je oduševio obožavatelje Olimpijskih igara.

Tome najviše svjedoče objave na društvenim mrežama, odnosno popularnom X-u, na kojem je Vrlić glavna atrakcija. Iako bi netko s površnim razmišljanjem očekivao prevlast podrugljivih komentara na račun jedinstvane tjelesne građe našeg vaterpolista, stvarnost je, srećom, bitno drugačija. Velik broj sportskih entuzijasta pronašla se u situaciji da se može poistovijetiti s profesionalnim sportašem te su oduševljeni da netko s ovakvom konstitucijom može nastupati na ovako prestižnom natjecanju. Objave možete pogledati na poveznicama ispod.

- "Vaterpolo je izrazito zahtjevan sport. Imati ovakvu građu i istovremeno biti izvrstan vaterpolski igrač zahtjeva nadljudsku genetiku i ljudi to razumiju čim ga vide", "Savršena vaterpolska građa", "Briga me što kažete, ovakva građa je privlačna", "Većina gledatelja nikada neće razumjeti fizikalnost vaterpola. Iznad vode izgleda kao rukomet. Ispod vodene linije to je kao grčko-rimsko hrvanje "Hvala ti moj atletski prijatelju jer predstavljaš sve nas. Puno ljubavi" - neke su od brojnih poruka potpore.

VEZANI ČLANCI:

Vrlić je svoju međunarodnu karijeru započeo nastupajući za reprezentaciju Brazila na Svjetskom prvenstvu 2015. i Olimpijskim igrama 2016. u Riu, a glavni razlog tome bio je proslavljeni trener Ratko Rudić, tada izbornik popularnih Karioka, koji je Josipa doveo kada ga u domovini 'nitko nije htio'. Od 2018. pa sve do danas igra za Barakude.   

Podsjetimo, stameni sidraš je u intervjuu za Večernji list prije dvije godine adresirao priče o njegovoj kilaži. - Najradije bih preskočio to pitanje (smijeh). Ali sigurno bih radije skinuo koju godinicu i bio mlađi, dok sam se na kilograme naviknuo, ionako kažu da sam unatoč njima prilično plovan. Ne smetaju mi kilogrami, uostalom raspoređeni su na 198 centimetara visine, ali godine su mi počele smetati - priznaje Josip.

GALERIJA: FOTO Pogledajte odličnu atmosferu na koncertu Thompsona, Zečića i Mate Bulića

Zagreb: Hrvatska svladala Mađarsku i odlazi u finale Europskog prvenstva u vaterpolu
1/36

Otkrio nam je i koje mu je omiljeno jelo: - To su punjene paprike, a najbolje ih sprema moja sestra Jelena. Mi smo prilično brojna obitelj, imam dva brata i sestru. I lijepo nam je - zaključio je uvijek vedri Vrlić.

FOTO Ovo su najbolji memeovi s Olimpijskih igara

Zagreb: Hrvatska svladala Mađarsku i odlazi u finale Europskog prvenstva u vaterpolu
1/53

 

Komentara 14

ŽE
Željan
21:52 09.08.2024.

Josip Vrlić- profesionalac, vrsni sportaš, čovjek, osoba...samo naprijed ... nadam se da ćeš biti uzor mnogima ... pratim te kao sportaša godinama i divim ti se...Josipe ti si majstor i vrhunac sportskig duha i sportskih davanja... samo naprijed...

Avatar rubinet
rubinet
13:21 10.08.2024.

Mene kao plivača /amatera posebno očarava i iznenađuje Vrlićeva visoka pokretljivost i izdržljivost.

DU
Deleted user
22:29 09.08.2024.

Body positivity😃

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije