Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FLASTERI NA LICU

Ibrica Jusić (79) doživio je nezgodu na Prokurativama u Splitu, spotaknuo se i pao

U Šibeniku su predstavljena dva CD-a, CD šansone i Dušana Šarca
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/9
05.07.2024.
u 09:28

Pjevač je dobro i nastupit će u nedjelju na 'Večeri novih autorskih skladbi' u sklopu 64. Splitskog festivala

Legendarni dubrovački šansonijer Ibrica Jusić, koji na glazbenoj sceni traje već gotovo 60 godina, nastupit će u nedjelju na 'Večeri novih autorskih skladbi' u sklopu 64. Splitskog festivala. Ni nezgoda koju je doživio neće ga spriječiti da nastupi u nedjelju na Prokurativama.

Naime, jučer je 79-godišnji pjevač doživio manju  nezgodu na Prokurativama, piše Dalmatinski portal i dodaju kako se Ibrica spotaknuo i pao te su objavili fotografiju na kojoj se vide ozljede na licu i flasteri koje ima na čelu, nosu i bradi. Pjevač se osjeća dobro i publici će u nedjelju predstaviti svoju novu pjesmu.  Prošle godine u velikom intervju koji je dao za Večernji list Ibrica se prisjetio svog djetinjstva i ispričao nam je gdje je naučio svirati gitaru i zašto je izabrao tapetarski zanat.

- U početku sam želio biti električar. Kao dijete volio sam se igrati žicama pa i dandanas ne dam nikome da mi dira razglas, sve sam montiram. U Malom Lošinju o nama su se brinuli divni ljudi poput Ljube Derića i ravnatelja Frane Manzonija. Odgajali su nas s ljubavlju. Ljubo me nagovarao da budem vodoinstalater jer se to i tada dobro plaćalo. Kada me vodio do radionice, prošli smo pokraj tapetarske radnje i tamo sam ugledao majstora Branka Brdara. S dvoje učenika završavao je bidermajer dvosjed i u tom mi je trenutku proradila umjetnička crta pa sam ostao. Majstor Brdar bio je i šef tamburaškog orkestra pa sam ondje dobio svoje prve poduke - ispričao nam je Ibrica i odmah se prisjetio i kako je prošlo ljeto imao koncert na Lošinju te se sjetio kako je naprije naučio svirati bisernicu, a potom tek gitaru. 

- Ljetos sam imao koncert na Malom Lošinju, na skalama između doma i škole, gdje sam proveo svoje adolescentske godine. Dirnulo me to. Oduvijek sam htio svirati gitaru, no majstor Brdar mi je rekao: “Gitaru sviraj doma, meni ćeš u orkestru svirati bisernicu, to mi treba”. To je lead tambura, koju je najteže svladati. Nakon bisernice s gitarom mi je bilo lako pa sam već idućeg ljeta šarmirao cure na Stradunu tijekom praznika. Tog sam se ljeta prvi put zaljubio u maturanticu iz Zagreba - otkrio nam je Ibrica.

VIDEO Tony Cetinski: Menadžeri ne stvaraju zvijezde, one im se dogode

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije