U kristalu i mramoru

Impresivna zgrada indijskog milijardera krije i mračnu tajnu: Nitko ne zna gdje su ta djeca sada

Anant Ambani, son of businessman Mukesh Ambani during the sangeet ceremony at Jio World Centre, Mumbai
Foto: FRANCIS MASCARENHAS/REUTERS
1/14
03.08.2024.
u 21:00

Bazen, kino dvorana, hramovi, garaža za 168 automobila, plesna dvorana samo su dio sadržaja ove građevina u kojoj obitelj Ambani ima čak 600 zaposlenika

Tisuće ljudi gostovalo je na svadbi Ananta Ambani, najmlađeg sina najbogatijeg čovjeka u Indiji Mukesh Ambani. Veliko svadbeno slavlje održalo se od 12. do 14. srpnja, a među uzvanicima su bile svjetski poznate osobe od glumice Priyanke Chopre, pjevača Nicka Jonasa, sestre Kardashian, a na popisu uzvanika su bila i brojna imena iz svijeta politike poput Tonyja Blaira i Borisa Johnsona.

Ovakav popis gostiju ne iznenađuje jer prema podacima uglednog časopisa Forbes za 2024. godinu, bogatstvo obitelji Ambani procjenjuje se na vrtoglavih 116 milijardi dolara, što Mukesha čini najbogatijim čovjekom u Aziji. Zato im nije bio problem izdvojiti svotu od 600 milijuna dolara na raskošnu svadbu koja se održala i na obiteljskom imanju Antilia koje se nalazi u indijskom gradu Mumbai. Riječ je o građevini, prema pisanju Business Insidera, koja ima čak 27 katova te ima tri heliodroma pa čak i sobu koja se zove "soba zime" u kojoj se nalazi umjetni snijeg kako bi obitelj mogla uživati i u snježnim radostima.

VEZANI ČLANCI

 

 

Bazen, kino dvorana, hramovi, garaža za 168 automobila, plesna dvorana samo su dio sadržaja ove građevina u kojoj obitelj ima čak 600 zaposlenika. Prema Guinnessovoj knjizi rekorda proglašena je i najskupljim privatnim posjedom na svijetu. Zgrada je projektirana da izdrži potres magnitude 8 te je gornjih šest katova privatni stambeni prostori. U dizajnu interijera dizajnerima je inspiracija bio lotos i sunce. Ove dvije značajke ponavljaju se u cijeloj zgradi u kojoj dominira kristal i mramor.

GALERIJA Pogledajte tko je sve od poznatih došao na koncert u čast Oliveru Dragojeviću

Anant Ambani, son of businessman Mukesh Ambani during the sangeet ceremony at Jio World Centre, Mumbai
1/24

U zgradi ne postoje dva kata koja koriste iste materijale ili plan, ideja dizajna je dosljednost, ali ne i ponavljanje. Na zemljištu na kojem je izgrađena ova velebna zgrada ranije je bilo sirotište koje je pripadalo dobrotvornoj organizaciji. Sirotište je još 1895. godine osnovao Currimbhoy Ebrahim, bogati brodovlasnik. Njegova zaklada je 2002. godine zatražila dopuštenje za prodaju ove zemlje, koju je kupila obitelj Ambani, a što se dogodilo sa sirotištem i djecom koja su bila smještena u njemu do danas nije poznato. 

VIDEO Prvi suprug Indire Levak: Nakon razvoda dobio dijete s plesačicom Colonije

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije