mnoge žene se muče

Ivana Kindl o bolesti s kojom se bori godinama: 'Nisam znala da to postoji, spremam se na operaciju'

Koncert Popevke Zagrebu uz Dan grada, 50 god. Krapinskog festivala i 25 god. Radija Kaj
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/11
05.04.2022.
u 08:00

Dodala je i da je probala istraživati alternativne metode liječenja, no to nije išlo. Kindl tvrdi da se stanje sada pogoršalo, endometriomi su narasli te da uskoro ide na pregled prije operacije.

Pjevačica Ivana Kindl (44) često javno progovara o nekim detaljima iz privatnog života kako bi dala podršku drugim ljudima koji se bore s istim problemima. Ivana je javno govorila o svojoj depresiji, a sada je otkrila da ima još jednu dijagnozu – ovaj put neizlječivu. 

– Moji problemi s endometriozom započeli su prije šest godina. Iskreno, dotad nisam ni znala da ta bolest postoji. Kako ovo stanje ima tisuću lica, nerijetko se razlikuje od žene do žene – kod mene se počelo manifestirati grčevima i nadutošću, a poslije su se bolovi s vremena na vrijeme pojačavali. Dosad sam imala tri jaka endonapadaja. Srećom, ne pojavljuju se često, ali kad se dogode, bol u trbuhu je nesnosna, prate je mučnina, hladan znoj, grčenje, bolovi u zdjelici i želucu te crijevima. Nakon ginekološkog pregleda ultrazvukom potvrđeno mi je da je riječ o endometriozi – kazala je pjevačica za Story.

Dodala je i da je probala istraživati alternativne metode liječenja, no to nije išlo. Kindl tvrdi da se stanje sada pogoršalo, endometriomi su narasli te da uskoro ide na pregled prije operacije.  

Podsjetimo, endometrioza je kronična bolest koju karakterizira migracija tkiva sluznice koje inače oblaže maternicu (endometrija) na različita mjesta izvan maternice na kojima se inače ne bi trebalo nalaziti. To su najčešće organi unutar zdjelice i trbušne šupljine: jajnici, jajovodi, ligamenti maternice, mokraćni mjehur, tanko ili debelo crijevo, itd.

VIDEO Akademija je htjela izbaciti Willa Smitha s Oscara nakon što je ošamario Rocka: 'Mogli smo to i drukčije riješiti'

Ključne riječi

Komentara 2

ZB
Zlatan.balkanac
18:17 05.04.2022.

Pa šta je ovo svi imaju neku bolest... Bože pa kako... Želim ti puno zdravlja i sreće u životu

NO
nordic
15:36 05.04.2022.

Puno sreće i zdravlja Ivana ti želim. 🍀💙💪

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije