Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
globalni fenomen

J. Timberlake: Uspjeh je odanost sebi, a ne opsesija tržištem

justin
Reuters/Pixsell
25.05.2013.
u 13:00

Fantastično pjeva, sklada, a na pozornici odlično kombinira i glumačke vještine koje je dosad testirao u filmovima “Vrijeme je novac”, “Veza bez obveza”, “Društvena mreža”...

Kovrčavi plavi anđelak, kako su Justina Timberlakea kritičari zvali na početku karijere, danas je afirmirani glazbenik i glumac, umjetnik vrijedan divljenja i globalni fenomen, a ne tek pop zabavljač potekao iz boy benda. Dokazao je da slava ne mora biti nužno vezana za trenutak i da se upornim radom simultano može graditi jednako kvalitetna glumačka i glazbena karijera. Tome u prilog idu i aktualni događaji koji će 2013. definitivno obilježiti kao godinu Justina Timberlakea. Naime, trenutno pa do kraja tjedna je u Cannesu na filmskom festivalu na kojem prvi put neki njegov film konkurira za Zlatnu palmu. Riječ je o “Inside Llewyn Davis” kultne braće Joela i Ethana Coena, čija se radnja vraća u 1961. u New York, a inspiriran je memoarima narodnog pjevača Davea Van Ronka. U centru zbivanja je borba pjevača Llewyna Davisa (Oscar Isaac) koji balansira između uspjeha i propasti na glazbenoj sceni, a Justin glumi njegova prijatelja i glazbenog partnera Johna.

– I privatno volim poslušati dobar country ili narodnu glazbu pa mi je bilo nekako blisko i ugodno glumiti u ovom filmu. Kada sam poslije kanske premijere filma čuo pljesak publike, osjetio sam se strahovito ponosnim i sretnim – kazao je Justin i dodao:

– Inače, ovaj film lako mogu poistovjetiti s frenetičnim stanjem koje vlada u glazbenoj industriji danas. Naime, sada kao i 60-ih godina, previše vremena troši se na analize toga što je potencijalni hit, a što nije. Opsesija tržištem pojedinca odvlači od umjetnosti, a uvjeren sam da je za glazbenika i za uspjeh najvažnije ne upasti u taj začarani krug. Treba ostati dosljedan sebi i onome što radiš.

Najprodavanija roba

Da je to zbilja tako i da ne prodaje prazne priče, Justin istovremeno s uspjehom u Cannesu, to dokazuje i u glazbi. Njegov novi album “The 20/20 Experience”, prvi poslije više od šest godina šutnje, u prvom tjednu objave prodan je u 968.000 primjeraka i njegov je dosad najprodavaniji album. Usporedbe radi, dosadašnji solo albumi - “Justified” iz 2003. u prvom tjednu prodan je u 439.000, a “FutureSex/LoveSounds” u 684.000 primjeraka. I aktualnim koncertima doslovno mete konkurenciju. Njegove nastupe kritika mazi i opisuje kao ‘eksploziju ritma’. Odmakao je od popa i sazrio za zreliji glazbeni ukus i ozbiljniju publiku. Fantastično pjeva, sklada, a na pozornici odlično kombinira i glumačke vještine koje je dosad testirao u filmovima “Vrijeme je novac”, “Veza bez obveza”, “Društvena mreža”...

S Jay-Z-em je za ovo ljeto najavio i glazbenu turneju, koja, nažalost, zaobilazi Hrvatsku, a koja će, sudeći po svemu, biti glazbeni događaj sezone. Dakle, taj 32-godišnjak definitivno zna u kojem smjeru gradi svoj talent i poprilično je odmakao od profila dječaka koji je kao 14-godišnjak preko noći postao slavan pridruživši se boy bendu N’Sync. Član grupe bio je sedam godina i 2002. odlučio je graditi solo karijeru. Jedini ‘skandal’ koji je u javnosti izazvao dogodio se 2004. kada je, nastupajući na Super Bowlu s Janet Jackson, strgnuo gornji dio njenog kostima ispod kojeg joj je provirila dojka. Na sebe je tako navukao bijes publike koju je tim činom uvrijedio.

Jedini porok lijepe žene

Za svoj postupak ispričao se primajući nagradu Grammy, ali se i odlučio na neko vrijeme povući iz glazbe i posvetiti filmu. U njegovih 18 godina na sceni u fokusu medija osim uspjeha je i njegov privatni život. Nikada nije podlegao porocima, jedini su mu bile lijepe žene. Od 1999. do 2002. bio je u vezi s Britney Spears, od 2003. do 2006. s Cameron Diaz, no toj vezi presudila je njegova majka Lynn Harless koja tu ljubav nije odobravala. Kroz ruke su mu prošle još neke lijepe dame poput Scarlett Johansson, ali od 2007. odan je Jessici Biel s kojom se lani vjenčao u Italiji.

Supruga mu je i pratnja u Cannesu, a na premijeri filma “Inside Llewyn Davis” u haljini Marchesa zasjala je toliko da je i službeno u medijima stekla naslov jedine osobe koja u prisutnosti megapopularnog Justina Timberlakea može fotoreporterima biti zanimljivija čak i od njega.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije