Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima mamin karakter

Jelena Miholjević: Već znam da će naša Ada biti duhovita ženska

Jelena Miholjević (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/6
04.06.2010.
u 09:21

Glumicu ni loše vrijeme nije spriječilo da ne krene u prve šetnje sa svojom dvomjesečnom kćeri Adom. Otkrila nam je kako joj je dojenje najdrže i u njemu doista uživa.

U domu glumice Jelene Miholjević (40) i njezina supruga redatelja Darija Harjačeka (31) deprimirajuće vremenske prilike, koje kišom i niskom temperaturom ne odgovaraju mjesecu lipnju, naletjele su na neprobojan zid. Jer rođenjem njihove kćerkice Ade prije dva mjeseca pogodila ih je golema sreća koju ne mogu pomutiti tako sporedne klimatske stvari. A odvažnu mamu i njezinu kćer vrijeme nije spriječilo ni da krenu u svoju prvu šetnju.

– U prvo nam je vrijeme sve bila velika promjena. Ali sad nam je tako divno da bih vam satima mogla pričati o svojoj bebi – raspričala se Jelena pa nastavila:

– Sve se tako prirodno i normalno odvija. Ada nije plačljiva, stalno se smije, ima drag karakter i već sad mogu procijeniti da će biti prava duhovita ženskica! Nalikuje prije svega na sebe, a potom bih je usporedila s malim Kinezom jer ima kose oči i tu zaključujem da je zapravo prava tatina kći! U Adinu odgoju sudjeluje cijela obitelj. Tata Dario mijenja pelene i radi sve ono što mu je majka priroda kao muškarcu namijenila da može obavljati. Bio je prisutan i na porođaju i sva tri dana dok su njegove cure bile u bolnici pa se s Adom od prve sekunde posve povezao i odlično se kuže. Njegovi roditelji žive u Varaždinu pa je ulogu stalnog “baka servisa” svesrdno prihvatila Jelenina majka, glumica Lela Margitić, ali posebnu ulogu starijeg brace odlično igra Bartol, Jelenin devetogodišnji sin iz veze s redateljem Hrvojem Hribarom.

– Bartol je u prvom trenutku imao osjećaj da će mu sestrica zauzeti tron. Ali ubrzo je shvatio da je nemoguće da se to dogodi pa je sada obožava i od velike mi je pomoći. Nasmijava Adu i smiruje je, a nerijetko joj i zapjeva, no kako je njezina najveća zabava izbacivanje dude iz usta na pod, naš Bartol postao je počasni “skupljač duda”, čemu se malena strašno raduje! – kroza smijeh otkriva glumica.

A i priča uz Adino ime vezana je uz Bartola jer na kraju je on amenovao konačan izbor.

– Popis potencijalnih imena bio je dug. Dario i ja željeli smo da se zove Ulika. No Bartol nije htio ni čuti da mu se sestra zove maslina što zapravo Ulika znači. A kako je moj omiljeni roman Nabokova “Ada”, to mi je ime bilo strašno blisko. K tome ono na hebrejskom znači ukrašena, što se svidjelo i Bartolu i rekao je “prodano”! – kaže ona. I dok cijela obitelj skladno diše, dolazak prinove jednog je njihova člana ipak oborio sa šapa.

– Naša kujica Koni Adin je dolazak jako teško prihvatila. Bila je ljubomorna i utučena. No postoji niz uputa kako psa pripremiti na bebu, a koje nisam primijenila pa sam kriva za njezinu depresiju. No sad je odlično, čuva kolica i spava u košari ispod njih, a ne napušta ih ni u šetnji pa na cesti izgledamo kao hodajući cirkus! – sretna zbog obrata situacije, kaže glumica.

U trudnoći je, kaže, natukla popriličan broj kilograma koje sada lagano počinje skidati. Jelenina je sestrična instruktorica fitnessa pa joj svaki dan vodi lagane vježbice u kućnoj radinosti. No zbog dojenja koje joj je najdraže i u čemu uživa, nije se podvrgnula nikakvoj dijeti. A trudnoća i porođaj ostali su joj u predivnu sjećanju.

– Ništa nije dovoljno jako da s tim usporedim ljepotu iskustva rađanja. Bilo je brzo i lako, a kako me k tome porodio doktor Držislav Kalafatić, moj prijatelj iz osnovne škole, sve je prošlo tako blisko da mogu reći da mi se ostvarila želja da rodim baš kao Phoebe u seriji “Prijatelji”! – zaključila je Jelena malo tužna zbog uvjerenja da joj godine neće dopustiti da to iskustvo još jednom iskuša.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije