VIRALNI HIT

Kakav gaf! U srpskoj Potjeri pojavio se Ante Pavelić, gledatelji u nevjerici

Potjera
Foto: RTS/Screenshot
1/4
16.02.2021.
u 18:04

Naime, pitanje koje je voditelj postavio u završnoj potjeri glasilo je: "Kako se prezivao Ante, posljednji premijer SFRJ", a natjecateljica Dina je umjesto Marković odgovorila – Pavelić.

Natjecateljica u srpskoj verziji kviza Potjera napravila je gaf koji je vrlo brzo postao viralan jer je u odgovoru spomenula Antu Pavelića, poglavnika propale Nezavisne Države Hrvatske. 

Naime, pitanje koje je voditelj postavio u završnoj potjeri glasilo je: "Kako se prezivao Ante, posljednji premijer SFRJ", a natjecateljica Dina umjesto Marković odgovorila je: "Pavelić."

Ante Marković bio je premijer od 1989. do 1991. godine, a poznat je po gospodarskom programu kojim je u bivšoj zemlji oborio hiperinflaciju. 

Mnogi su Dinu osudili zbog ove pogreške, ali usred brzine, pod svjetlima reflektora, svatko bi se mogao zbuniti. Nakon emisije o tome se raspravljalo na društvenim mrežama, a neki su kazali kako je u istoj emisiji bilo i većih pogrešaka. 

Foto: RTS/Screenshot

Podsjetimo, prošlog mjeseca u susjednoj su zemlji gledatelji bili uvjereni kako je lovac Milorad Milinković namjerno prepustio pobjedu dvojici studenata. Naime, David i Dušan imali su 15 koraka prednosti, a Milinković je došao do 14. koraka, no nije ni pokušao odgovoriti na pitanje koje mu je postavio voditelj, nego je odmah rekao "dalje".

"Koju grčku boginju često prati i simbolizira sova?" glasilo je pitanje, a točan odgovor bio je "Atenu". Odmah nakon emisije na društvenim mrežama pojavila se teorija kako je Milinković namjerno pustio studentima da pobijede i uzmu 540 tisuća dinara (oko 31 tisuću kuna). 

Ključne riječi

Komentara 41

Avatar majkuvam
majkuvam
23:33 16.02.2021.

Novinar uredno prati RTS...

LU
lukisgd
18:41 16.02.2021.

Nije se ni rodila za vrijeme Markoviča i dinara

TO
tomislav10
08:04 17.02.2021.

I tko je onda s kime opterećen?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije