živi s tim već godinama

Kći Vitomire Lončar o dijagnozi: 'Roditelji su bili jako iznenađeni, a ja sam prošla sve - od sreće do jada'

Foto: Facebook Leo Nicolier
1/10
13.07.2022.
u 08:30

Bugi Mariji Šimić početkom godine i službeno je dijagnosticiran ADHD, poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje ili poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću, a sada je ispričala da joj je saznanje same dijagnoze zapravo donijelo olakšanje.

Buga Marija Šimić (28), diplomirana solo pjevačica i glumica te kći poznatog glumačkog para Vitomire Lončar i Ivice Šimića, početkom godine po prvi puta javno je progovorila o dijagnozi koju je dobila i s kojom se bori dugi niz godina. Naime, Bugi je i službeno dijagnosticiran ADHD, poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje ili poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću, a sada je u razgovoru za InMagazin ispričala da joj je saznanje same dijagnoze zapravo donijelo olakšanje.

- To mi je bilo logično objašnjenje i odahnula sam. U tom trenutku možeš objasniti cijeli svoj život. Trebalo mi je nekoliko mjeseci da procesuiram, da prihvatim da je to to i da ne budem žrtva te situacije. Sve emocije sam prošla, od oduševljenja, sreće, olakšanja, razočaranja i jada, ali evo, sada je svakim danom sve bolje - ispričala je Buga.

Otkrila je da su njezini roditelji, koji već 6 godina žive u Kini, bili iznenađeni njenom dijagnozom. - Roditelji su bili jako iznenađeni, pogotovo mama, jer ta generacija još uvijek zna da je ADHD ono kad se djeca penju po drveću jer su hiperaktivna i ne mogu sjediti na mjestu. I onda je kao 'pa kako ti imaš ADHD'. Poslala sam joj neke materijale, nakon dva dana je rekla da joj je sve jasno. Roditelji su mi velika podrška u svemu - ispričala je svestrana umjetnica.

Foto: Krešimir Brković
Rekla je i da ADHD ima prednost. - ADHD ima puno prednosti. Naravno, otežava, nećemo reći da je divan, on je i dalje dijagnoza, ali s druge strane ljudi s ADHD-om su i dalje poduzetni. Za mene je on donio zaista puno dobroga i tu moju maštu i moje djetinje u meni koje mislim da jako pomaže u radu kojeg obavljam, tako da definitivno mi je donio i puno toga dobrog - rekla je za kraj Buga. 

Inače, Buga je sa samo 6 godina debitirala je u zagrebačkom HNK u operi Madame Butterfly, a gotovo 22 godine poslije na istu je pozornicu stala kako bi preuzela nagradu hrvatskog glumišta za najbolje žensko glumačko ostvarenje, i to u predstavi za djecu i mlade "Sunce djever i Neva Nevičica" Kazališta Mala scena koje je preuzela nakon što su njezini roditelji preselili u Kinu. 

 – Roditelji su me odgajali tako da naši životni nisu zalijepljeni, moj je život moj, a njihov je njihov. Jedno vrijeme životi su nam se naravno preklapali, ali danas živi svatko za sebe, a meni to nikada nije predstavljalo problem. U isto vrijeme kad su oni otišli u Kinu, ja sam otišla na usavršavanje u Švicarsku i nije bilo: 'Joj, fale mi mama i tata'. Čujemo se svaki dan, zajedno radimo i stvaramo svoje projekte, a s druge strane imamo svoje živote i u isto se vrijeme osjećam i slobodno, ali i voljeno – kazala je Buga u intervjuu za Večernji list.


Foto: Instagram

VIDEO Siniša Vuco pokazao kako se sa suprugom zabavljao na koncertu

Ključne riječi

Komentara 2

MA
Makbe
15:59 13.07.2022.

Nikad za nju čula, sad najednom u svim novinama - izgleda da si samo pravi veliku reklamu. Nikad čula da je nešto pjevala niti glumila... čudo neko od najobičnije dijagnoze, moš mislit. Hajde, zapjevaj nešto, odglumi nešto pa de te vidimo.

Avatar utunelu
utunelu
08:53 13.07.2022.

imamo sheme plus placene oglase a shema "poznatih" idu ovako:1)odrasli su u totalnoj neimastini 2)bili su silovani 3)imaju neke egzoticne bolesti ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije