tužne vijesti

Kolege i prijatelji opraštaju se od glazbenika Jurice Popovića: 'Najčistija duša koju sam upoznao u životu'

Foto: Matija Vuica
1/28
28.12.2023.
u 13:33

Nakon prvobitnog šoka, prijatelji i kolege se opraštaju od uspješnog glazbenika i životnog partnera dizajnerice i glazbenice Matije Vuice.

Vijest da je u 66. godini preminuo glazbenik Jurica Popović mnoge je danas rastužila, a nakon prvobitnog šoka mnogi su se oprostili od uspješnog glazbenika i životnog partnera dizajnerice i glazbenice Matije Vuice. Na društvenim mrežama, javio se i novinar Andrija Jarak koji je objavio zajedničku fotografiju i poručio:

-  Najčistija duša koju sam upoznao u životu. Nikad interes, nikad neka skrivena namjera ili podvala. Uvijek dječački osmijeh i pitanje 'Kako mogu pomoći?'. Nedostajat će mi tvoji modni savjeti i preporuke. Počivaj u miru Božjem, dragi Jure - napisao je Jarak.

Od Popovića se oprostila i glazbenica Paula Jusić. Uz glazbenikovu fotografiju je poručila: Zbogom prijatelju...U totalnom sam šoku.

Podsjetimo, Popović se  profesionalno bavio glazbom od 1981. godine. Osnivač je grupa Trotakt projekt (1981.) i Gracia (1989.). Autor je (skladatelj, tekstopisac, aranžer i producent) nekoliko stotina pjesama koje su izvodile ove dvije grupe, a pojavljivao se i kao kantautor pod imenom DJ Pop, piše na stranicama Hrvatskog društva skladatelja o bogatoj karijeri Jurice Popovića. Tvorac je i lika za djecu Simpatico koji kroz pjesmu educira ljude o potrebi razvoja socijalne svijesti i pomaganja drugima. Stilski raspon njegovih djela seže od alter rocka (Trotakt projekt u osamdesetim), etno popa (Gracia u devedesetima), elektro popa (DJ Pop u 2000–im) do instrumentalne glazbe.

U rujnu je Popović predstavio publici drugi video/ singl „Zagrli me, poljubi me“ s novog albuma „Preslagivanje“.  - U ovom sumornom okruženju, koje se nadvilo nad nama, ljubav nam jedino preostaje kao štit i snaga. Zato, jedino smisleno što mi dolazi na pamet je ponuditi neku vibraciju kroz pjesmu, koja bi ljude mogla uzdići iznad ove sveopće dezorijentiranosti - kazao je tada glazbenik.

VEZANI ČLANCI

Prije tri godine objavio je album "Kozmičko dijete" i tada u jeku pandemije koronavirusa njegove pjesme su zračile optimizmom i entuzijazmom, a glazbenik nam je tada rekao da je kreativni rad njegov pojas za spašavanje. Glazba je bila njegova strast i sam je radio aranžmane za svoje pjesme, pisao tekstove i glazbu, pa čak smišljao i ideje za spotove, a otkrio nam je prije tri godine kako to nije isključivo zato što sve voli imati pod kontrolom.

– Odlučujuće je i to što me sav taj rad ispunjava velikim zadovoljstvom. Kada bih prepustio dio toga nekome drugome, tada ne bih mogao toliko trošiti tuđe vrijeme na svoje zamisli i eksperimente koliko to mogu sebi dopustiti da bih došao do željenog rezultata – rekao nam je tada Popović. 

VIDEO Iznenada preminuo glazbenik Jurica Popović

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije