Mafijaši starog kova

Komedija o kriminalcima kojima nikad dosta zatvora

mafijaši
"Mafijaši starog kova"
10.03.2013.
u 11:00

Osim vrhunske glumačke ekipe, na filmu je radio i jedan od najpopularnijih glazbenika današnjice Jon Bon Jovi. – Kad sam pročitao scenarij, jako su me ponijele misli o povjerenju i prijateljskoj ljubavi dvojice glavnih junaka.

Oscarom nagrađeni Al Pacino, Christopher Walken i Alan Arkin ujedinili su se u filmu “Mafijaši starog kova” koji uskoro dolazi u hrvatska kina. Riječ je o okupljanju ekipe koja je godinama bila na robiji, ali i nakon što napuste život iza rešetaka, željni su avantura. Redatelj komedije koja je najavljena kao film glume, a ne akcije je Fisher Stevens. Stevens je dobitnik nagrade Oscar za produkciju slavnog i važnog dokumentarca “Zaljev” iz 2009. u kojem je otkrivena stravična sudbina dupina u Japanu.

Stevens je vrlo rano saznao da će glumiti Al Pacino i Christopher Walken, ali kako to često biva u Hollywoodu, iz brojnih razloga čekalo se s početkom snimanja.

– Scenarij je jedan od onih dobrih koji je stalno tu negdje i ide iz ruke u ruku prolazeći razna čitanja. Odmah mislite da će nastati film, jer je kvaliteta očita. Slučajno sam razgovarao s Fisherom Stevensom i rekao mi je da on režira, što mi se jako svidjelo – ispričao je Al Pacino. Iako se Pacino i Walken znaju godinama, nikad nisu zajedno snimali, ali Stevens je odmah znao da će ta dva velika profesionalca odlično surađivati. Originalno, Pacino je trebao biti Doc, a Walken Val, ali Walken je spomenuo Stevensu da bi radije bio Doc.

– Zapravo, kad čitaju scenarij, ljudi pretpostavljaju da je Chris Doc, jer Doc pleše, a Walken je plesač – objašnjava Stevens.

Glavni ženski lik u filmu igra Julianna Margulies, koja je nedavno u ekskluzivnom intervjuu za Večernji list otkrila da obožava Jadran koji je upoznala zahvaljujući poznanstvu s našim najslavnijim glumcem Goranom Višnjićem.

O ulozi u “Mafijašima starog kova” nije ni trenutak dvojila.

– Ne možete propustiti priliku za rad s Alom Pacinom i Christopherom Walkenom! To je kao da ste u klasi majstora – kaže Margulies.

Osim vrhunske glumačke ekipe, na filmu je radio i jedan od najpopularnijih glazbenika današnjice Jon Bon Jovi.

– Kad sam pročitao scenarij, jako su me ponijele misli o povjerenju i prijateljskoj ljubavi dvojice glavnih junaka. O tome pjevam u mnogim pjesmama koje sam napisao – rekao je dobitnik Grammyja i Zlatnog globusa kojemu ovo nije prvi put da radi glazbu za film. Još prije 20 godina radio je glazbu za vestern “Mladi revolveraši II” za koji je zaradio i nominaciju za Oscara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije