u rumunjskoj

Kontroverzni influencer Andrew Tate optužen za silovanje i trgovinu ljudima

FILE PHOTO: A Romanian court is due to rule on Wednesday on a challenge filed by Andrew Tate
Foto: INQUAM PHOTOS/REUTERS
1/11
20.06.2023.
u 12:40

Uz to, optužen je i za osnivanje organizirane kriminalne skupine za seksualno iskorištavanje žena, a optužen je i njegov brat Tristan, kao i dvojica suradnika

Kontroverzni influencer Andrew Tate optužen je u Rumunjskoj za silovanje, trgovinu ljudima i osnivanje organizirane kriminalne skupine za seksualno iskorištavanje žena, javlja BBC

Optuženi su i njegov brat Tristan i dvojica njihovih suradnika. Svi su odbacili optužbe.

VEZANI ČLANCI:

Braća Tate se u pritvoru nalaze od prosinca prošle godine, kada su ih privele rumunjske vlasti zbog sumnje na trgovinu ljudima, silovanje i udruživanje u kriminalnu skupinu. 

Tijekom boravka u pritvoru rekao je da pati od ozbiljnog zdravstvenog stanja koje se "ne smije olako shvatiti". Tate je bio na medicinskom savjetovanju s liječnicima u Dubaiju prije nego što je uhićen u prosincu, rekao je njegov tim za MailOnline, koji tvrdi da se radi o leziji gornjeg desnog plućnog krila - stanju koje je opisano kao "ozbiljno zdravstveno stanje". Njegov liječnik je rekao da bi lezija mogla biti znak karcinoidnog tumora, tipu tumora koji raste sporo. "Tate ima tamnu mrlju na plućima, najvjerojatnije tumor", rekao je njegov glasnogovornik za MailOnline: Njegovi liječnici zatražili su da se Tate pusti iz pritvora kako bi se mogao liječiti u Dubaiju. 

Podsjetimo, početkom siječnja Tate je prebačen u bolnicu zbog izraslina na plućima koje su se pojavile. O svemu je obavijestio pratitelje na Twitteru, društvenoj mreži koja mu se vratila u studenom prošle godine nakon pet godina. 

Prema podcastima u kojima sudjeluje i videima koje objavljuje (često na platformama na kojima se takav sadržaj plaća)  njegov stav o ženama je da su vlasništvo muškaraca, te da bi ženu koja ga optužuje za prevaru zadavio. Fascinantni su i njegovi videi o tome kako se treba ponašati 'pravi muškarac' - na primjer, tvrdi da bi osoba kako bi postala pravi muškarac trebala piti samo običnu vodu, a ne gaziranu, jer mjehurići u piću nisu dovoljno muževni, te da ne bi smjeli imati mačke kao kućne ljubimce nego isključivo pse. Da, možda bi to bilo smiješno ili zabavno, da su njegove izjave zafrkancija ili trolanje, no Andrew, inače prvak u kickboxu, ono što govori stvarno i misli. Da ne voli žene jasno je odmah iz razloga zbog kojeg je izbačen iz Big Brother kuće.  Godine 2016. diskvalificiran je, jer je u javnost izašao video u kojem se vidi da tuče ženu remenom. Tate bez srama promovira mizoginiju, a mladima pokušava usaditi svoja uvjerenja. Ovaj 36- godišnjak kaže da izlazi na spojeve samo s djevojkama u dobi od 18 i 19 godina, a svoje bivše naziva glupim ku****.

Osim Andrewa, problematičan je i njegov brat Tristan, njegov najbolji prijatelj i kako ga u nekim videima opisuje - srodna duša.  Obojica su optuženi da su zgrnuli milijune na webcam stranicama koje targetiraju usamljene muškarce koji padaju na lažne manekenke s tužnim životnim pričama. Braća poriču sve optužbe, pa čak i oni da su u svojoj vili u rumunjskoj zarobljenu držali 21-godišnjakinju.

VIDEO Nikolina Pišek o svađi koja je podijelila hrvatsku estradu: 'Ne volim spominjati to ime'

Komentara 1

Avatar Joker009
Joker009
13:30 20.06.2023.

Pazi ovo: "... da su u svojoj vili u rumunjskoj zarobljenu držali 21-godišnjakinju." . A na videosnimkama cura viđena kako preuzima pizze od dostavljača i hoda sa mobitelom po kući i naslikava se sa još dvije "starlete".. Baš čudno da jadna zarobljena nije poslala poruku ili zvala policiju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije