Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDREW TATE

Kontroverznom influenceru produljen pritvor, rumunjska policija još radi na slučaju

A Romanian court is due to rule on a challenge filed by Andrew Tate in Bucharest
Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea/REUTER
1/9
20.01.2023.
u 14:24

Braća Tate su pod istragom zbog optužbi za seksualno zlostavljanje i iskorištavanje, a sudac je odlučio da će biti zadržani u zatvoru daljnjih 30 dana dok policija ne razradi svoj slučaj. Razlozi ovog produljenja bit će naknadno navedeni u pisanoj izjavi.

Influencer Andrew Tate i njegov brat Tristan ostat će u pritvoru do 27. veljače nakon što im je rumunjski sud produljio policijski pritvor.

Braća su pod istragom zbog optužbi za seksualno zlostavljanje i iskorištavanje, a sudac je odlučio da će biti zadržani u zatvoru daljnjih 30 dana dok policija ne razradi svoj slučaj. Razlozi ovog produljenja bit će naknadno navedeni u pisanoj izjavi. Andrew Tate, bivši kickboksač, ima milijune online sljedbenika, unatoč tome što mu je zabranjen pristup stranicama uključujući TikTok, Instagram, Facebook i YouTube zbog mizoginih komentara.

Prema podcastima u kojima sudjeluje i videima koje objavljuje (često na platformama na kojima se takav sadržaj plaća)  njegov stav o ženama je da su vlasništvo muškaraca, te da bi ženu koja ga optužuje za prevaru zadavio.

Fascinantni su i njegovi videi o tome kako se treba ponašati 'pravi muškarac' - na primjer, tvrdi da bi osoba kako bi postala pravi muškarac trebala piti samo običnu vodu, a ne gaziranu, jer mjehurići u piću nisu dovoljno muževni, te da ne bi smjeli imati mačke kao kućne ljubimce nego isključivo pse. Da, možda bi to bilo smiješno ili zabavno, da su njegove izjave zafrkancija ili trolanje, no Andrew, inače prvak u kickboxu, ono što govori stvarno i misli. Da ne voli žene jasno je odmah iz razloga zbog kojeg je izbačen iz Big Brother kuće.  Godine 2016. diskvalificiran je, jer je u javnost izašao video u kojem se vidi da tuče ženu remenom. Tate bez srama promovira mizoginiju, a mladima pokušava usaditi svoja uvjerenja. Ovaj 36- godišnjak kaže da izlazi na spojeve samo s djevojkama u dobi od 18 i 19 godina, a svoje bivše naziva glupim ku****.

Osim Andrewa, problematičan je i njegov brat Tristan, njegov najbolji prijatelj i kako ga u nekim videima opisuje - srodna duša.  Obojica su optuženi da su zgrnuli milijune na webcam stranicama koje targetiraju usamljene muškarce koji padaju na lažne manekenke s tužnim životnim pričama. Braća poriču sve optužbe, pa čak i oni da su u svojoj vili u rumunjskoj zarobljenu držali 21-godišnjakinju. Taj slučaj se još uvijek istražuje.

Tužitelji tvrde da je Tate vrbovao žene na platformama društvenih medija i namamio ih u Bukurešt tako što je lažno priznao svoju ljubav i namjeru da ih oženi. Taktika je poznata kao metoda 'ljubavnika', koju koriste kriminalci kako bi regrutirali žrtve koje pate od ekonomskih poteškoća tako što ih zavode darovima i obećanjima o boljem životu u inozemstvu.
Šest žrtava bilo je prisiljeno sudjelovati u video zapisima na platformi za sadržaje za odrasle Only Fans i aplikaciji za dijeljenje videa TikTok, a dvojica braće su navodno prikupila sav prihod u džep.

- Imamo informacije, na temelju onoga što su rekli na društvenim mrežama, da je jedna od djevojaka donosila do 50.000 eura mjesečno. Nije im dat novac od onoga što su zaradili, rekao je izvor.  Među ženama su Amerikanka, Moldavka i četiri rumunjske državljanke.

Rumunjski istražitelji započeli su svoju istragu kada je američko veleposlanstvo u Bukureštu diglo uzbunu nakon što su diplomati otkrili da je Amerikanka držana protiv svoje volje u gradu. 22-godišnjakinja, koja ne može biti imenovana iz pravnih razloga, uspjela je vratiti svoj mobilni telefon i nazvati svog dečka u SAD-u koji je obavijestio veleposlanstvo.

Video racije koji je objavila policija također pokazuje policajce kako pronalaze oružje, noževe i novac. Tate vodi 'Hustlerovu akademiju' gdje mu 127.000 muškaraca plaća 39 funti mjesečno za savjete o bogaćenju i suočavanju sa životom.

Bivši kickboksač ranije je rekao da se s bratom preselio u Rumunjsku jer su vjerovali da će im policija pridavati manje pozornosti. 

VIDEO Jeremy Renner otpušten iz bolnice nakon teške nesreće koju je doživio: 'S obitelji kod kuće'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije