SHERRY, SHERRY

Velina je bila zvijezda 90-ih, onda se povukla iz javnosti, a danas kaže: 'Nemam sliku ni na WhatsAppu'

Foto: Youtube screenshot
1/7
20.01.2023.
u 13:25

Velina Oršolić proteklih godina posvećena je obiteljskom biznisu s cvijećem, a uz to joj je najveća radost njezina kći po kojoj je svojedobno nazvala i svoju kozmetičku liniju.

Bivša pjevačica Velina Oršolić (43) 90-ih je žarila dance scenom hitom "Sherry, sherry" kojim je postigla veliku popularnost iako je ta pjesma bila njezin jedini izlet u glazbeni svijet. Kada je izdala ovu pjesmu, Oršolić je imala samo 16 godina, a menadžer ju je otkrio dok je na kiosku kupovala časopise. U spotu koji ju je proslavio plesala je i Maja Šuput. Iako su joj svi predviđali blistavu karijeru, Velina je odlučila povući se s glazbene scene. Svojedobno je ispričala kako je na sceni morala glumiti nešto što nije, a upravo to bio je razlog njezina povlačenja. Teško joj je pao i imidž koji su joj nametnuli, a iskreno je rekla i da glazbeni stil nije bio po njezinu ukusu. 

– Imala sam dugu smeđu kosu koju nikada nisam bojila. I kad se sve to dogodilo, uzeli su me i posjeli, pokazali fotografiju Claudije Schiffer i rekli – takvom ćemo te napraviti. I bacili mi na kosu hidrogen i od mene napravili žutog kanarinca. Tjedan dana sam takva žuta plakala. Meni je to bio šok – rekla je jednom prilikom Velina.

Kasnije je upisala talijansku školu dizajna, a prije cvjećarskog biznisa u Hrvatskoj živjela je u Španjolskoj. Danas o danima svoje najveće slave i popularnosti ne želi govoriti. Velinu smo nazvali da vidimo kako danas izgleda njezin život i kakva je sjećanja vežu uz dance scenu, ali ona nas je ljubazno odbila. "Zaista vam hvala na interesu, ali ja sam se davnih dana povukla iz medija i želim da to tako i ostane. Toliko pazim na svoju privatnost da nemam čak ni svoju fotografiju na WhatsAppu", rekla nam je nekadašnja pjevačica koja je u javnosti poznata i kao polusestra Idore Hegel, naše najuspješnije klizačice na ledu o kojoj se također posljednjih godina ne zna gotovo ništa. 

Inače, Velina je nakon kratkotrajnog izleta u glazbene vode upisala talijansku školu dizajna, a jedno je vrijeme živjela i u Španjolskoj. Proteklih godina posvećena je privatnom biznisu s cvijećem koji je pokrenula njezina majka. – Oduvijek sam bila kreativna i voljela raditi rukama. Šminka i štikle mi ne znače ništa, najsretnija sam kad sam sama u ateljeu sa svojim cvijećem – otkrila je jednom prilikom dizajnerica koja je zanat izučila na Callegari školi mode i dizajna. Ranije je pokrenula i jedinstveni koncept darivanja rezanog cvijeća u elegantnoj kutiji s posvetom, a prije više od deset godina pokrenula je i kozmetički brend Eva Maria Cosmetics koji je dobio ime prema njezinoj kćeri. – Projekt sam nazvala po kćeri Eva Maria Cosmetics, a riječ je o organskim uljnim preparatima 100% prirodnog podrijetla – ispričala je Velina koja, iako ne želi više govoriti javno o sebi i svojoj karijeri, još se uvijek rado sjeća vremena kada je svojim hitom podizala atmosferu na plesnom podiju. – I danas se s prijateljima od srca isplačem od smijeha kada vidim spot na YouTubeu. To su bila zanimljiva vremena i puno sam naučila o sebi u toj fazi – zaključila je Velina u jednom od svojih posljednjih intervjua. 

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
VIDEO Vjekoslava Huljić: "U pjesmi sam ograničena, a u knjizi se mogu otkačiti i izmišljati do mile volje"

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
17:02 20.01.2023.

Bila je to lavina vise manje talentiranih novih "zvijezda", od kojih su se neke pojavile I nestale. Osobno smatram da je ova gospodja dobro napravila odlucivsi napustiti cirkus, za razliku od npr. potpuno netalentirane Kasandre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije