eurovizija

Korisnici društvenih mreža kritiziraju Hrvatsku jer Loreen nismo dali 12 bodova: 'Jedini nemaju ukusa'

Šveđanka Loreen pobjednica je 67. Eurosonga
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/9
14.05.2023.
u 11:35

Zagrebački je žiri 12 bodova dao Italiji, a pobjednica Loreen dobila ih je samo 10 što je drugi najveći broj bodova koje je mogla osvojiti. Što se tiče glasova publike, Švedskoj su pripala samo dva hrvatska boda.

Iza nas je 67. Izbor za pjesmu Eurovizije na kojem je Švedska odnijela pobjedu. Naime, švedska predstavnica Loreen s pjesmom 'Tattoo' osvojila je ukupno 583 boda te potvrdila predviđanja eurovizijskih kladionica. Na drugom mjestu se našla Finska s 526 bodova te najviše glasova publike od čega čak 376 bodova publike, a na trećem Izrael. Hrvatski predstavnici Let 3 osvojili su 13. mjesto i ukupno 123 boda. Letovci su od žirija dobili 11 bodove te od publike čak 112.

Iako je pobjednik onaj koji osvoji najviše bodova ukupno od žirija i publike, mnogi gledatelji smatraju da bi samo publika trebala glasati, a glasovi publika i žirija posebno se gledaju nakon natjecanja. Naime, društvene mreže, danas, dan nakon natjecanja, bruje o tome koliko je koji žiri bodova dao kojoj zemlji.

Twitter se posebno užario od glasova koje je Loreen dobila od Hrvata. Naime, zagrebački je žiri 12 bodova dao Italiji, a pobjednica Loreen dobila ih je samo 10 što je drugi najveći broj bodova koje je mogla osvojiti. Zbog toga su mnogi korisnici Twittera uputili ružne komentare.

- Jedino Hrvatska nema ukusa, vidim, a sudeći po pjesmi koju oni šalju na Euroviziju, ni ne čudi me - jedan je od komentara koji je osvanuo. Drugi korisnik je napisao da nakon izbora pjesme za Euroviziju Hrvatsku treba ‘otkazati' te da nisu dostojni sudjelovati na ovakvim događajima.

No, Let 3 uživali su i veliku podršku gledatelja i obožavatelja ovog natjecanja diljem svijeta što se svakako moglo vidjeti u glasovima publike koje su dobili. Od ostalih glasova letovci su dobili bodove žirija samo od Portugala i Srbije. Portugal im je tako dodijelio tri boda, a Srbija čak osam.

Što se tiče glasova hrvatske publike, Moldaviji smo uputili jedan bod, Švedskoj dva, Češkoj tri boda, Izraelu četiri, Norveškoj pet, Albaniji šest, Srbiji sedam, osam bodova dali smo Italiji, deset Finskoj, a 12 bodova otišlo je u Sloveniju. 

VIDEO Let 3 prije nastupa u finalu dobili poklone

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar SrguzićSuljo
SrguzićSuljo
12:03 14.05.2023.

Od nekada prestižnog glazbenog događaja vidjeli smo sinoć reprezentativni intelektualni mrak današnjice.

DU
Deleted user
12:48 14.05.2023.

Švedsku pjesmu je radio AI tako da je pokrao barem tri pjesme, to se zove plagijat jer nisu potpisali orginalne autore, čisti fejk, smrdi na prvu notu i to je hrvatska publika prepoznala.

Avatar ljutapica
ljutapica
12:31 14.05.2023.

Pa čini li mi se, ili je našu publiku nemoguće preveslati tom Švedskom generičnom pjesmom?! Bravo za publiku! (I pored bodova bezveznoj pjesmi iz Srbije).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije