TRI MJESECA OD SMRTI VOJVODE

Kraljevski komentator otkrio što je bila ključno u kraljičinoj borbi s tugom: Odgovor leži u njezinoj prošlosti

Foto: Reuters/Pixsell
1/13
12.07.2021.
u 07:00

„Njezino je trenutno držanje, gracioznost i pozitivnost rezultat su dubokog utjecaja kraljice Marije od Tecka koja je našoj kraljici usadila osobine hrabrosti, discipline i ostajanja smirenim i kontroliranim u vrijeme tuge i kriza“, ispričao je Cassidy.

Od smrti princa Philipa, supruga britanske kraljice Elizabethe (95)  prošlo je više od tri mjeseca, a javnost je primijetila da se njegova supruga ponovo smiješi. Kraljica ponovo blista i izgleda sjajno, što pokazuje da se naučila nositi s tugom. Iako su mnogi vjerovali da će prinčeva smrt u potpunosti slomiti kraljicu, psiholog Arthur Cassidy, koji je i poznati kraljevski komentator, objašnjava što je to što je kraljicu drži. Istaknuo je da su ključne njezine osobine. „Tijekom godina naša se kraljica iz godine u godinu morala suočavati s traumama i tragedijama, a njezina neizmjerna čvrstina i stoicizam bili su ključni. Privatno ona tuguje i to može potrajati i pet godina, ali njezina snaga i potpora obitelji, omogućila joj je da se nosi s raznim javnim nastupima koje sada mora ispuniti“, objasnio je psiholog te dodao od koga je to Elizabeta naslijedila. „Njezino je trenutno držanje, gracioznost i pozitivnost rezultat su dubokog utjecaja kraljice Marije od Tecka koja je našoj kraljici usadila osobine hrabrosti, discipline i ostajanja smirenim i kontroliranim u vrijeme tuge i kriza“, ispričao je Cassidy. 

Podsjetimo, vojvoda od Edinburgha preminuo je u 99. godini. Zbog ljubavi prema Elizabethi odrekao se svih titula koje je imao i uzeo britansko državljanstvo. Iako je princ vodio turbulentan život, nikada se nije odvajao od supruge. Postojala su mnoga nagađanja o prinčevoj nevjeri, a on je u jednom intervjuu 2006. sve prokomentirao. „Svaki puta kada razgovaram s nekom ženom, krenu nagađanja kako sam je odveo u krevet. Moram priznati da mi laska da se priča da u mojim godinama mogu privući neku djevojku“, kazao je tada princ. Dodajmo još i da su princ i kraljica bili u rodu, a radi se o trećem koljenu. Naime, oboje potječu iz loze kraljice Viktorije.

VIDEO Dvojnica Jennifer Aniston postala hit na društvenim mrežama

Komentara 2

MI
mica1111
07:24 12.07.2021.

Niti riječi o onom sinoćnom,sramotnom ponašanju Engleza poslije utakmice.Ne zna se jesul gori igrači ili publika! Al eto njima se to ne gleda!

PE
PetrusManus
07:29 12.07.2021.

Jeli ona primjetila da joj je takozvani muž umro, prepotentna cinična engleska babuskara oličenje zla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije