konačna odluka

Kraljica Elizabeta neće prisustvovati na tradicionalnim zabavama zbog sve lošijeg zdravstvenog stanja

Foto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL
1/8
05.05.2022.
u 23:15

Elizabeta je svjesna kako bi zbog protokola trebala stajati najmanje sat vremena te pozdravljati uzvanike što bi stvaralo dodatne komplikacije s obzirom na njezino sve lošije zdravstveno stanje.

Kraljica Elizabeta II (96) ipak neće prisustvovati na tradicionalnim ''Garden Parties'' koje se od 2019. godine redovito održavaju u Buckinghamskoj palači.

Elizabeta je svjesna kako bi zbog protokola trebala stajati najmanje sat vremena te pozdravljati uzvanike što bi stvaralo dodatne komplikacije s obzirom na njezino sve lošije zdravstveno stanje.

-Dobra je odluka za kraljicu da ne prisustvuje tim vrtnim zabavama jer bi morala predugo stajati. Ipak, šteta što će to propustiti- rekao je stručnjakinja za kraljevsku obitelj Angela Levin.

Inače, u Buckinghamskoj palači održavaju se tri zabave dok se jedna održava u palači Holyroodhouse u Edinburghu. Tradicionalne proslave protekle dvije godine bile su otkazane zbog pandemije koronavirusa, a iz palače su sada potvrdili kako se ove godine sve vraća u normalu.

-Njezino Veličanstvo Kraljicu predstavljat će ostali članovi kraljevske obitelji na ovogodišnjim Garden Partyjima, a pojedinosti o nazočnosti bit će potvrđene u dogledno vrijeme- stiglo je priopćenje iz Buckinghamske palače gdje će se zabave održati u svibnju dok će se ona u Edinburgu održati krajem lipnja.

Podsjetimo, kraljica je nedavno proslavila 96. rođendan. S londonskog Towera i iz Hyde Parka odjeknula je pucnjava njoj u čast, a vojni orkestar je odsvirao je "Happy Birthday". Od 18. stoljeća, ustalila se kraljevska tradicija proslave drugog, službenog rođendana monarha i obično se slavi kad je toplije vrijeme, najčešće u lipnju. Ove godine se službeni rođendan poklopio se s četverodnevnim javnim događanjima od 2. do 5. lipnja, kada se obilježava rekordnih 70 godina Elizabete II. na prijestolju.

VIDEO Najbizarniji trenuci sa suđenja Johnnyja Deppa i Amber Heard: Pitanja o Deppovom penisu, svjedok koji puši dok daje iskaz

Ključne riječi

Komentara 1

RI
rikavac
23:50 05.05.2022.

Nadam se da ćeš umrijeti ove godine jer si dosadila i Bogu i narodu. Štetočina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije