Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznato ime

Legendarni glumac snima u Osijeku! Tim Roth odrađuje prvi dan na setu filma '260 dana'

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/12
25.06.2024.
u 14:07

Tim Roth, kojega je slavni Quentin Tarantino angažirao tri puta, a bio je i nominiran za Oscara, utjelovit će u filmu "260 dana" odraslog Marijana Gubinu. Armand Assante zaigrat će u ulozi oficira JNA.

Nakon Armanda Assantea, i legendarni engleski glumac i redatelj Tim Roth stigao je u Osijek, gdje danas odrađuje svoj prvi dan na snimanju filma "260 dana", pod redateljskom palicom Jakova Sedlara.

Riječ je, podsjetimo, o ratnoj drami nastaloj po romanu i istinitoj priči Marijana Gubine koji je kao desetogodišnjak bio zatočen u srbijanskom logoru u okupiranom Dalju nadomak Osijeka. Radnja filma počinje kobnog 1. kolovoza 1991. selo je okupirano, a u napadu na Policijsku postaju Dalj živote je izgubilo dvadeset policajaca, petnaest pripadnika Zbora narodne garde te četiri člana civilne zaštite. Marijan Gubina sa samo deset godina postaje žrtva rata, lišen slobode 260 dana u kojima je bio podložan najokrutnijim oblicima nasilja. Život šesteročlane obitelji iz Dalja nadomak Osijeka pretvara se u noćnu moru. Scenarij potpisuje oskarovac Barry Morrow, kao njegov supervizor.

GALERIJA Slavni Armand Assante na osječkoj Tvrđi snimao noćne scene filma '260 dana'

1/11

- Preko sudbine obitelji Gubina može se vidjeti kako je sve počelo jer je to univerzalna priča i metafora o onome što se 1990-tih događalo na teritoriju Hrvatske. Bitan dio cijelog filma bit će na glumcima i zato smo se odlučili na jednu sjajnu ekipu britanskih i američkih glumaca uz nekolicinu i hrvatskih glumaca - kazao je Sedlar. 

Tim Roth, kojega je slavni Quentin Tarantino angažirao tri puta, a bio je i nominiran za Oscara, utjelovit će u filmu "260 dana" odraslog Marijana Gubinu. Armand Assante zaigrat će u ulozi oficira JNA.

Bude li sve po planu, snimanje bi trebalo biti okončano do kraja ovoga tjedna, a premijera filma očekuje se početkom iduće godine.

VIDEO Gudački orkestar uz vodstvo Mateja Meštrovića zasvirao u splitskoj zračnoj luci

Ključne riječi

Komentara 2

BA
BartolomejIV
15:58 25.06.2024.

Nesumnjivo da je Sedlar trenutno najveći hrvatski redatelj

S1
Soba.1234
14:09 26.06.2024.

Sedlar je jedini, hrvatski redatelj!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije