u crnoj gori

Legendarnoj glumici iznenada pozlilo na aerodromu, očevidac tvrdi: 'Sramotna scena, nitko nije htio ustati'

Foto: Youtube screenshot
1/9
10.09.2022.
u 20:00

Mira Banjac je trebala biti na letu iz Tivta za Beograd, no kako je let bio otkazan, glumica je četiri sata čekala drugi i u međuvremenu joj je pozlilo. S obzirom na to da su letovi kasnili, na aerodromu je bilo puno ljudi, a 92-godišnja glumica nije imala gdje sjesti jer joj nitko nije htio ustupiti mjesto dok joj nije postalo loše.

Glumici Miri Banjac, najpoznatijoj po ulozi u filmu 'Balkanski špijun' pozlilo je na aerodromu u Crnoj Gori. Mira je trebala biti na letu iz Tivta za Beograd, no kako je let bio otkazan, glumica je četiri sata čekala drugi i u međuvremenu joj je pozlilo, javljaju srpski mediji. S obzirom na to da su letovi kasnili, na aerodromu je bilo puno ljudi, a 92-godišnja glumica nije imala gdje sjesti jer joj nitko nije htio ustupiti mjesto dok joj nije postalo loše.

Foto: imdb

- Gledala sam sramotnu scenu! Mira nije imala gdje sjesti. Svi su gledali ženu od 92 godine kako stoji i nitko nije htio ustati. Pa i da nije legenda kakva je, trebali su joj ustupiti mesto. Na kraju je ustala neka žena s djetetom. Ona joj je dala bočicu vode da dođe sebi. Tek tada je Mira skinula šešir i uzela lepezu da se rashladi - izjavila je za srpske medije jedna gospođa, koja je htjela ostati anonimna, a koja je bila na aerodromu u to vrijeme. 

Dodala je i da su glumici izgubili kofer te su ga našli tek nakon sat vremena.  

Banjac će ove godine navršiti 93 godine. Njene zapamćene uloge su u bile u filmovima Čuvar plaže u zimskom periodu”, “Balkanski špijun”, “Ne naginji se van” , “Sjećaš li se Dolly Bell” , “72 dana”, “Zvizdan” te u TV serijama “Marija”  i “Vratiće se rode”.
Rođena je 4. studenoga 1929. godine, a kao 15-godišnjakinja se u u rodnom Erdeviku u Srijemu pridružila kulturnoj sekciji Prve proleterske brigade. U zagrebačkom HNK na vojnoj je priredbi recitirala pjesmu o Zagrebu 1945. koju je napisao vojnik iz Šibenika. Tada je, prisjetila se jednom prilikom, bila smještena kod obitelji Pavlica u Mihanovićevoj ulici. 

Banjac je u jednom intervjuu otkrila kako misli da nije bila atraktivna glumica, te da nije bila zvijezda. 

- Ja nisam bila atraktivna glumica, nikada nisam bila zvijezda. Postupno sam se razvijala, kao rijeka ponornica. Ja sam mala, niska rastom, nemam nijednu karizmatičnu crtu, i morala sam se svojski truditi sa svojim kratkim rukama, kratkim nogama i malim očima. Nikad nisam rekla režiseru ili kamermanu: “Molim vas, dobro me snimite!”. Znala sam se “poništiti” za svaku ulogu, bez imalo kompleksa i taštine. Kako sam karakterna glumica, rano sam shvatila da je to ono čemu trebam težiti. Jedino je moja majka patila zbog toga što su moje kolegice Ružica Sokić i Vera Čukić lijepe i dotjerane, a ja mala i neugledna. No Bog me poštedio taštine da ne zavidim lijepim glumicama s dugim nogama - kazala je za Gloria.hr

VIDEO Sjećate li se Anđele koja je sa Zečićem snimila duet ‘Ima li nade za nas’? ‘Sretna sam sa svojim životom’

 

Komentara 31

AN
Anezka
07:03 11.09.2022.

Skromnost je vrlina, u molim očima su skromni ljudi veliki. Grozno da joj nitko nije htio ustupiti mjesto, stvarno.... 😨

KO
Komsija2022
21:56 10.09.2022.

Montenegro kavaljeri zakazali

Avatar Asterix
Asterix
08:57 11.09.2022.

Crnogorac bi vrlo rado ustupio mjesto na stolici da je u blizini krevet...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije