Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimao sam u studiju u kojem su radili Madonna i Clapton

M. Dedić snimao u studiju u kojem su radili Madonna i Clapton

dedić
Jadranka Jureško Kero / VLM
23.11.2009.
u 15:11

„Ostvario sam svoj dugogodišnji san! Snimio sam jedanaesti po redu samostalni album jazz glazbe za Dallas Records, u središtu New Yorka, na Manhattanu", kazao je Matija Dedić.

Ostvario sam svoj dugogodišnji san! Snimio sam jedanaesti po redu samostalni album jazz glazbe za Dallas Records, u središtu New Yorka, na Manhattanu. Sve je bilo savršeno, od suradnika do atmosfere. U ovom trenutku jedino mi nedostaju supruga Marina, kći Lu i roditelji Gabi i Arsen da s njima podijelim svoje zadovoljstvo. No, odmah se vraćam u Zagreb pa ćemo tamo proslaviti moj američki uspjeh.

Tim je riječima glazbenik Matija Dedić u nedjelju navečer nakon snimanja novog albuma u jednom od najpoznatijih newyorških glazbenih hramova Skyline Recording Studios za Večernji list komentirao još jedan važan događaj u svojoj glazbenoj karijeri. Novi album radnog naslova „Meet Me At the Studio“ Matija Dedić je snimao uživo uz pratnju američkog gitarista Vicente Archera i bubnjara Kendricka Scottoma, pred šezdesetak posjetitelja koje je pozvao producent Dragan Čačinović.

- Dugo pratim Dedićevu karijeru i njegovo gostovanje na proljeće u Lincoln centru potvrdilo je moje uvjerenje da će američka jazz publika prepoznati originalnost i senzibilitet koji posjeduje pa sam Matiji ponudio suradnju i snimanje u studiju slavnog producenta Jonathana Movera gdje svakodnevno radim. Ovaj je studio već ugostio slavne glazbenike poput Erica Claptona, Shakire, Madonne, Davida Bowieja, Franka Zappu... - rekao je Čačinović, vlasnik producentske kuće PEER 97 Music Group koji je organizirao ostvarenje sna Matije Dedića.

- Bez financijske pomoći Duška Ljuštine, pročelnika zagrebačkog Ureda za kulturu, ovaj bi projekt bio nemoguća misija. Zahvalan sam jer je Ljuština prepoznao što će moj newyorški jazz album značiti za promociju Zagreba i Hrvatske - rekao je Matija.

Komentara 1

Avatar punkufer
punkufer
13:40 24.11.2009.

Kladim se da će se taj njegov CD prodati u milijun komada. Barem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije