Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imala specifičnu prehranu

Majka i prijatelji influencerice koja je umrla od gladi: 'Gledali smo njezin put do smrti, nije nas slušala'

Foto: instagram
1/5
02.08.2023.
u 13:05

Njena majka Vera je za ruske medije rekla kako je influencerica oboljela od infekcije slične koleri, a bolest se pogoršala zbog njene ekstremno restriktivne prehrane. Vera se nije slagala s njezinom prehranom, kao ni njezini prijatelji, a o tome su i progovorili.

Britanski mediji jučer su prenijeli vijest kako je preminula influencerica Zhanna Samsonova. Ruskinja je imala 39 godina i navodno je umrla od gladi i iscrpljenosti. Godinama je na društvenim mrežama zagovarala vegansku sirovu hranu. Jela je voće, klice suncokretovih sjemenki, voćne smoothije i sokove. Isto tako bilo je dana i kada je bila na 'suhom postu', te nije ništa jela, a u organizam nije unosila ni nikakvu tekućinu. 

Ova influencerica nije pila vodu čak šest godina, već je konzumirala samo sokove od voća i povrća. Njen svakodnevni život pratilo je više od 11.000 ljudi, a posljednjih 17 godina putovala je Azijom. Umrla je u Maleziji 21. srpnja. 

Njena majka Vera je za ruske medije rekla kako je influencerica oboljela od infekcije slične koleri, a bolest se pogoršala zbog njene ekstremno restriktivne prehrane. Vera je izjavila i kako još nisu uspjeli njeno tijelo vratiti u Rusiju kako bi ustvrdili točan uzrok smrti, te da ona nije podržavala dijetu svije kćeri već ju je pokušala uvjeriti da bi trebala usvojiti uravnoteženije prehrambene navike. Zhanna je to odbila. 

Zhannina majka Vera, sada je progovorila i o njezinoj borbi za život svoje kćeri. Vera je rekla da je godinama pokušala utjecati na nju, ali onda je odabrala svoj put.

- Ona je odabrala ovaj put. Godinama sam se borila, ali ona nije slušala - rekla je Vera piše Daily Mail.

Ni njezini prijatelji nisu podržavali njezin način života te su je molili da posjeti liječnike, a ona je i to odbila.

- Gledala sam njezin put do smrti sedam godina. Prije pet mjeseci srele smo se u Šri Lanki, ona je djelovala iscrpljeno. Noge su joj bile natečene, čudo je bilo što je uopće stajala. Mislim da je trpjela bolove - rekla je Olga Chernyaeva, Zhannina prijateljica te dodala da ju je molila do ode na pretrage, no Zhanna je imala težak karakter i nije dala na svoja uvjerenja.

- Donosila sam joj voće svakog jutra, jer nije željela jesti ništa drugo. Vjerovala je da smrt ne postoji. 

VEZANI ČLANCI

Druga prijateljica dodala da je da su njezine ruke bile tanke kao u dvanaestogodišnje djevojčice.

- Natjerali smo je da ode na liječenje. No, ona je pobjegla - prisjetili su se njezini prijatelji.

- Nestajala je pred našim očima, ali ona je vjerovala da je sve u redu - rekla je druga osoba.

Zhannina majka dodala je i da se ona trebala vratiti kući u Kazan na dan svoje smrti.

Dodajmo da je influencerica je dijelila s pratiteljima videe u kojima je pokazivala ono što je jela. S veganstva je u jednom trenutku prešla na isključivo sirovu hranu, a izbjegavala je i proteine. S vremenom su mnogi primijetili da postaje sve mršavija. 

- Unatoč tome što kuham otmjena sirova jela, sama se hranim vrlo jednostavno. Moja hrana je jednostavna, bez ulja, bez soli, bez dehidrirane hrane i bez proteina - izjavila je jednom prilikom. 

Zhanna je 15 godina bila na veganskoj prehrani, a nekada bi pojela i ribu i mliječne proizvode. No, počela je izbacivati sve više namirnica te je tvrdila da je njeno zdravlje savršeno jer jede samo sirove biljne namirnice. 

Kada se prvi put nakon devet godina vratila u Rusiju 2021. odmah je oboljela od koronavirusa, a tvrdila je da se izliječila 'suhim postom'. 

- Bolest se postupno počela povlačiti,svakim danom prakticiranja suhog posta bilo mi je sve bolje i bolje... Najkritičnije je iza mene i pobijedila sam ovu bolest iako na nekonvencionalan način koji mnogi osuđuju - izjavila je tada. 

VIDEO Ella Dvornik oglasila se nakon novih šuškanja o bračnim problemima: 'Što mene sve dočeka'

 

Ključne riječi

Komentara 2

XX
XXXL
20:55 02.08.2023.

Glavni problem nije bio u ishrani, nego u glavi.

TI
TiborG
13:14 02.08.2023.

Ma zasigurno ih je slušala, ali ih je nije poslušavala... Kako kod takvih 'sitnica' griješe - vjerojatno su pričali gluposti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije