KĆI SLAVNOG GLAZBENIKA

Majka joj je u trudnoći uzimala heroin, rano je ostala bez oca i njegovo nasljedstvo je potrošila na drogu i alkohol

Foto: Instagram
1/4
26.09.2024.
u 19:15

Frances Bean Cobain priznala je kako je u jednom periodu života krenula ovisničkim stopama svojih roditelja, slavnog glazbenika Kurta Cobaina i Courtney Love i nije vjerovala da će doživjeti 30.

Frances Bean Cobain, kći legendarnog Kurta Cobaina i njegove supruge Courtney Love imala je teško i turbulentno djetinjstvo. Rodila se 1992. godine nedugo nakon što su se njezini roditelji vjenčali. Cobain je bio ovisnik o heroinu i nakon što je dobio kćer pokušao se odviknuti, ali bez puno uspjeha. Već sljedeće godine kada je Frances imala godinu dana predozirao se i u zadnji čas život mu je spasila Courtney. Godinu dana kasnije Kurtovo beživotno tijelo u njegovoj kući je pronašao električar koji je došao instalirati sustav za osiguranje te je pronašao i njegovo oproštajno pismo. Courtney je poput svog supruga bila ovisnica o drogama pa je i tijekom trudnoće uzimala heroin, a kako se nije mogla skrbiti o svojoj dvogodišnjoj kćeri sud je odlučio skrbništvo nad djevojčicom prepustiti njezinoj baki i teti.

Problematična Love je čak zaradila zabranu prilaska kćeri dok je bila maloljetna jer je Courtney bila sklona skandaloznom ponašanju. Kada je postala punoljetna Frances je naslijedila očevo bogatstvo i njoj su pripisane naknade od autorskih prava. Nažalost, većinu novca koji je naslijedila potrošila je, kako je i sama priznala, na drogu i alkohol.  - Bila sam takav tip ovisnika za kojeg nitko nije znao jer sam to radila u svojoj kući, sama, za razliku od Courtney koja se voljela pokazivati u takvom stanju - rekla je Frances gostujući u jednom podcastu.

VEZANI ČLANCI

Nakon razvoda od prvog supruga Isaiaha Silve Frances se povukla iz javnosti, a njihov razvod je bio buran i najviše sukoba izazvala je jedna gitara. Naime, tijekom braka je Isaiahu poklonila očevu gitaru koju joj on nije htio vratiti. Kasnije je tu Cobainovu gitaru prodao i zaradio šest milijuna dolara. Francis je imala priliku ostvariti i glumačku karijeru ali odbila je uloge koje su je mogle proslaviti. Bilo joj je ponuđeno da glumi u sagi "Sumrak", ali je to odbila i kasnije je ta uloga proslavila glumicu Kristen Stewart. Kada je napunila 30. godina Francis se osvrnula na svoj život i priznala kako je bilo perioda kada nije očekivala da će doživjeti ovaj rođendan.

GALERIJA Ovako je Kerum proslavio 64. rođendan, svu pažnju je ukrala njegova Fani i skupocjeni sat koji je nosila

1/13

- 30!! Uspjela sam. Iskreno, 20-godišnja Frances nije bila sigurna da će se to dogoditi. U to je vrijeme unutarnji osjećaj dubokog prijezira prema sebi izazvan nesigurnošću, destruktivni mehanizmi suočavanja sa stvarnošću i više traume nego što su moje tijelo i moj mozak mogli podnijeti utjecali su na moj pogled na sebe i na svijet. Gledala sam kroz leće ogorčenosti jer sam stigla u ovaj život koji je, naizgled, privlačio toliko kaosa , boli i tuge za koju se činilo da joj ne mogu pobjeći - napisala je tada. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije