Hrvatska noć

Maraton hrvatske glazbe u Frankfurtu

Hrvatska noć u Frankfurtu
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/9
21.11.2016.
u 09:48

Pred 10.000 Hrvata u Fraport Areni u Frankfurtu nastupili su Oliver Dragojević, Gibonni, Miroslav Škoro, Mate Bulić, Petar Grašo...

– Četvrti sam put tu i atmosfera je uvijek fenomenalna. To je pravo ludilo – rekla je Jelena Rozga prije samog izlaska na svjetla pozornice Fraport Arene u Frankfurtu, gdje se slavila već tradicionalna osma “Hrvatska noć”.

Glazbena reprezentacija

I ima Jelena Rozga pravo, bilo je senzacionalno, a uz hrvatsku glazbenu reprezentaciju u čijem su sastavu ove godine, osim Rozge, bili i Ivan Zak, Petar Grašo, Gibonni i Oliver Dragojević, Klapa Rišpet, Miroslav Škoro, Mate Bulić i Mato Blažević, pjevalo je oko 10.000 Hrvata, koji su u Frankfurt na Majni stigli iz svih krajeva Njemačke i svijeta.

Bio je to istinski maraton hrvatske glazbe. Kada kažemo maraton, mislimo u doslovnom smislu te riječi jer zabava je trajala od 20 sati do ranih jutarnjih sati idućega dana.

– Oliver i ja sve radimo spontano, dogovaramo detalje pet minuta prije nastupa i radimo za dušu i, kad je tako, to publika i osjeti. Kad konstruiraš stvari, osjeti se da je to umjetno i ne pali – otkrio je svoj recept za dobru feštu popularni Gibonni.

A njegova recepta držali su se svi izvođači i ljudima iz dijaspore donijeli komadić doma. Bila je to večer iskrenih emocija, susreta i zajedništva, nostalgije i održavanja tradicije koju treba nastaviti. Događaj nije propustio niti nogometaš Ivan Klasnić, a viđeni su i političari Milijan Brkić i Goran Marić.

Komentara 1

RG
RuzaSapina56@gmail.com
11:30 21.11.2016.

Nikakvo čudo . Ovamo nas istinskih Hrvata koji ne slušamo vajke ima puno vise nego u centru Zagreba ! Pozdrav iz Stuttgarta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije