'birokratska zemljo mila'

Marijana Batinić ogorčena nakon odlaska po nove dokumente: 'Što biste joj vi odgovorili na to?'

Foto: Instagram
1/6
14.06.2023.
u 11:45

Voditeljica Marijana Batinić požalila se na gužve, ali i na nefunkcioniranje automata koji je osmišljen kako bi proces podizanja dokumenata olakšao brojnim građanima. Od ruke joj nije bila ni djelatnica na šalteru koja je Marijanu šokirala onime što joj je rekla

Istekao je rok od 30 dana od kraja epidemije koronavirusa u Hrvatskoj u kojem su građani mogli koristiti dokumente koji su istekli u pandemiji, a mnogi su stoga odlučili ovih dana izvaditi nove dokumente. Jedna od njih je i voditeljica Marijana Batinić (42). Svojim se pratiteljima na Facebooku požalila na situaciju koju je doživjela prilikom odlaska po novu osobnu iskaznicu. 

"Znate li kako funkcionira hvaljeni REDOMAT s pomoću kojeg online možete uzeti svoj redni broj za izdavanje osobne iskaznice?Funkcionira tako da NE funkcionira. 20 brojeva (kako mi je službenica telefonom rekla) se može uzeti preko online redomata, i to samo za nekoliko idućih dana (druga opcija ne postoji), što bi značilo da ne postoji slobodan redni broj do kojeg možete doći online, svi termini su zauzeti. I naravno da opet morate po redni broj na lice mjesta, a ako budete imali sreće, čekat ćete samo – pola dana. Na pitanje: “Znači li to da moram uzeti dva dana godišnjeg da u 2023. napravim osobnu iskaznicu“, ista službenica odgovara da ona mora uzeti dva dana godišnjeg kad ide kod doktora, pa zašto ja onda ne bih isto napravila kad idem po osobnu…Što biste joj vi odgovorili? Lijepa naša domovino, birokratska zemljo mila 🤦🏻‍♀️", napisala je razočarana voditeljica. U komentarima su joj se javili brojni pratitelji koji su joj savjetovali kako da izbjegne gužvu i dokumente podigne uz što manje stresa, a mnogi su također bili nezadovoljni vremenom koje treba izdvojiti za podizanje novih dokumenata. 

Inače, Marijana na društvenim mrežama često dijeli pojedinosti iz svog privatnog života najčešće vezane uz svoje kćeri Enu i Rozu, a nedavno se pohvalila i da je s obitelji uselila u novi stan pa je s 274.000 pratitelja na Instagramu s vremena na vrijeme podijelila i neke detalje u vezi s uređenjem. 

VIDEO Paradžiković opisala avanturu koju je prošla: 'Ostala sam bez benzina pa shvatila da nemam novčanik' 

Ključne riječi

Komentara 19

AN
AnkaAnka
12:37 14.06.2023.

Dobro joj je rekla. Žene za šalteru rade za mizeriju od 500-600 € i još bi trebala trpiti ovakve razmaženke koje njenu plaću troše na nokte, frizure i sl.

IG
igorl
12:40 14.06.2023.

Sve je stvar srece i malo razuma. Dakle - ako ides po osobnu dan nakon sto je istekao moratorij na obavezu produljenja - naravno da ce bit guzva za objesit se. Onda pricekad 2 tjedna i sve se smiri. Ja sam predao papire u pola sata i preuzeo u pola sata takodjer. Bez ikakvih problema.

MA
marinalučica
12:31 14.06.2023.

Gdje ste do sad bili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije