Stres oko ocjena

Marijana Mikulić osvrnula se na obrazovni sustav: Evo kako mi nagrađujemo prosjek koji je izvrstan, iako nije 5

Marijana Mikulić
Foto: Instagram/riley.loudermilk
1/5
06.07.2022.
u 13:00

U sustavu je uvijek bilo profesora koji tamo ne bi trebali biti, ali generalno naš cijeli obrazovni sustav treba temeljite promjene. A to ne može napraviti pojedinac,ni profesor ni učenik ni roditelj! Vrijeme je da se izađe na ulice i da tražimo promjene iz temelja, poručuje glumica.

Školska godina je završila i stresan period oko zaključivanja ocjena je gotov, a o pritisku oko ocjena koje utječu kasnije na upis u srednju školu i fakultet u novoj objavi na Instagramu se osvrnula glumica Marijana Mikulić.

- Neki dan jedna kolumna kaže “Roditelji se snebivaju; sin s par četvorki ne može upisati srednju. Tako im i treba, kad su mu dali da se igra, ide u kino, bude dijete... Fuchsu se sigurno nije omaknulo nikad ništa osim petice, pa zato i jest ministar. A da ne govorimo o Banožiću, Žalac, Kuščeviću...” Inflacija petica ljudi moji, roditelji plaćaju instrukcije od nižih razreda osnovne škole ili/i sami uče i rade s djecom. I sami smo u tom vrtlogu užasa! - ispričala je Marijana i nastavila:

- Naši sinovi imaju poneku zaključenu četvorku ove godine. A jedan od njih je sedmi razred i prosjek mu je itekako bitan. Pritom je Dijete koje ima problem s koncentracijom i potrebna mu je kontinuirana podrška u učenju. Uskoro će upis u srednju, i u razredu se osjeća sve veći stres i natjecanje u prosjeku. Znate što ću Vam reći?! Za izvrstan uspjeh s par četvorki mi smo ih nagradili! Išli su cijeli tjedan na @amazinga_fun akademiju, i BILI DJECA!! Uživali! Jer su za mukotrpan rad to zaslužili! Ovaj tjedan Andrija je nastavio s akademijom, a Ivan ide na filmsku radionicu. I uživaju! Iako nemaju 5.0.  U sustavu je uvijek bilo profesora koji tamo ne bi trebali biti, ali generalno naš cijeli obrazovni sustav treba temeljite promjene. A to ne može napraviti pojedinac,ni profesor ni učenik ni roditelj! Vrijeme je da se izađe na ulice i da tražimo promjene iz temelja!! Dotad, evo kako mi nagrađujemo prosjek koji je IZVRSTAN! Iako nije 5.0 Naša djeca su sretna!! A to bi svima trebao biti cilj! Dajmo djeci da budu djeca!! - poručila je glumica. S njezinom objavom složili su se brojni pratitelji i napisali:

- Petica za tebe i tekst ispod posta.  Djeca nek budu djeca i nek budu bezbrižni. Točno nek su djeca sretna,i ocjene nisu mjerilo znanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije