TURNEJA ZA PAMĆENJE

Massimo novi vinil Vještina Boutique predstavlja pjesmom Arsena Dedića - "Ne plači"

Massimo
Foto: Samir Cerić Kovačević
1/5
29.03.2021.
u 16:11

Massimo je u pratnji Ive Popeskića, Henryja Radanovića i Elvisa Stanića obišao Čakovec, Karlovac, Slavonski Bord, Osijek i Zagreb i otsvirao koncerte koje i glazbenici i publika pamte kao posebne. Upravo se zato rodila ideja da neke od tih live izvedbi zauvijek uhvatimo u vremenu i objavimo - i to na ploči.

Krajem 2019. godine, dok nam još riječi pandemija, potres, katastrofa i zabrane nisu tako često bile u vokabularu, Massimo je održao turneju za pamćenje. Vještina Boutique obilježila je 15. godišnjicu od izlaska albuma Vještina koji je zauvijek obilježio Massimovu karijeru, a sastojala se od sedam iznimnih koncerata u nekim od najljepših dvorana Hrvatske.

Massimo je u pratnji Ive Popeskića, Henryja Radanovića i Elvisa Stanića obišao Čakovec, Karlovac, Slavonski Bord, Osijek i Zagreb i otsvirao koncerte koje i glazbenici i publika pamte kao posebne. Upravo se zato rodila ideja da neke od tih live izvedbi zauvijek uhvatimo u vremenu i objavimo - i to na ploči.

LP Vještina Boutique donosi sedam predivnih izvedbi u live verziji - pjesme Bacila je sve niz rijeku, Iz jednog pogleda, Da mogu, Razgovor s konobarom, Loše vino, Ne plači, Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš.

"Bila mi je velika želja da atmosfera, izvedbe, osjećaj s ove turneje nekako ostane zabilježen. I onda se rodila ideja o ploči, pšto me, moram priznati sasvim oduševilo. Baš je nekako prigodan medij ploča za ove pjesme izvedene u tom neponovljivom ambijentu" - rekao nam je Massimo koji je teško odabrao koje pjesme želi vidjeti na LP-u. Kako kaže sve one imaju posebno značenje.
A upravo je pjesma Ne plači, omiljenog Arsena Dedića odabrana za singl s ove nove ploče.

Snimljen je i spot, i to na koncertu u zagrebačkom kazalištu Gavella, a za odličan video broj zaslužan je naš priznati redatelj Radislav Jovanov - Gonzo.

"Gonzo je savršeno uhvatio naše trenutke muziciranja, atmosferu i jako sam sretan što se mogu ovako vjerno podsjetiti na te trenutke kada smo slobodno nastupali, komunicirali s publikom, putovali i prenosili našu umjetnost ljudima." - rekao je Massimo.

A kako bi proslavio izlazak ove ploče Massimo planira ponoviti koncerte s turneje i to u Zagrebu i Puli. Detalji će biti poznati uskoro, a do tada primjerak ploče možete pronaći u svim boljim prodavaonicama glazbe.

Najbolji trenuci s dodjele Večernjakove ruže

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije