VEČERA ZA 5

Mate pripremio odličnu večeru, ali Vinko je odnio pobjedu: 'Nisam očekivao, mogao je pobijediti bilo tko'

Večera za 5
Foto: RTL
1/9
06.09.2024.
u 19:00

Gosti su se okupili i krenuli prema Matinoj konobi, a zvijezda večeri bila je, naravno, Gordana, koja se za današnju večeru maskirala u Mišu Kovača!

Mate je ugostio Mateu, Gordanu, Moniku i Vinka u svojoj konobi u Supetru posljednjeg dana bračkog tjedna 'Večere za 5'. Gostima se večera svidjela te su mu Monika i Gordana dale 10 bodova, a Marija i Vice 9 bodova pa je tako Vinko s osvojenim maksimalnim brojem bodova osvojio nagradu, koju će donirati humanitarnoj udruzi 'Brački pupoljci'. Udruga je to koja je spojila ovotjednu ekipu pa je upravo jedan od članova 'Bračkih pupoljaka', Matin prijatelj Miće, pomogao domaćinu s pripremom predjela i glavnog jela.

Desert je nazvao 'Otok na pijatu', a Monika i Gordana ispravno su pretpostavile da će Mate spremiti tradicionalnu bračku tortu. Gosti su, osim jelovnika, komentirali i svog današnjeg domaćina i pohvalili sav njegov humanitarni rad, a Gordana je posebno istaknula kampanju koja je svim osobama s invaliditetom i osobama s poteškoćama omogućila besplatan trajektni prijevoz i ulazak na trajekt bez čekanja u redu! Upravo je Matin pomagač Miće bio glavna zvijezda te kampanje.

Predjelo i glavno jelo domaćin je spremao sam. Za predjelo, nazvano 'Bilo pa ugasiš svitlo', Mate je spremio crni rižoto od sipe, a za glavno jelo 'Ko će koga' raviole od škampa u umaku od rajčice i škampa.

GALERIJA: Oženio se sin košarkaške legende Tonija Kukoča, pogledajte predivne kadrove s vjenčanja

Večera za 5
1/20

Gosti su se okupili i krenuli prema Matinoj konobi, a zvijezda večeri bila je, naravno, Gordana, koja se za današnju večeru maskirala u Mišu Kovača!

„Večeras ću ti cijelu večer pjevati, večeras sam Mate Mišo Kovač, to je moj idol od pjevača i obožavam ga, vidiš da sam se pretvorila sva u njega“, rekla je Gordana Vici.

Mate je srdačno dočekao svoje goste i poslužio aperitiv, domaću rakiju i liker, nakon čega su se smjestili za stol.

„Mate na aperitivu nije imao tremu, bio je siguran u sebe“, primijetio je Vice.

Crni rižoto 'Bili pa ugasiš svitlo' svidio se gostima, iako je nekima riža možda bila malo pretvrda.

Glavno jelo 'Ko će koga', ravioli od škampa u umaku od rajčice i škampa, također se svidjelo gostima, ali za razliku od Monike koja je bila oduševljena okusima, Gordana i Vice su priznali da im nedostaje začina. Ali zato se desert 'Otok na pijatu' svidio svima, a Matu je slastičarka Monika zamolila da podijeli recept s njom.

VEZANI ČLANCI: 

„Mislim da sam bio dobar domaćin. Osjetio sam da su svi opušteni, da je ugodno društvo, uostalom mislim da su svi bili dobri domaćini pa tako i ja“, zadovoljan je bio Mate, koji je svojim gostima poklonio knjige o župi u Supetru, a na kraju su goste iznenadili Ivan i Tomo, mladići koji su zasvirali na gitari i harmonici.

Slijedilo je proglašenje pobjednika, a to je ovaj tjedan Vice, koji je za svoju večeru osvojio maksimalan broj bodova!

„Nisam očekivao, mogao je bilo tko pobijediti, malo sam zatečen, iskreno“, izjavio je iznenađeni Vice, koji će nagradu donirati!

Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u od 17.50 sati i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

VIDEO: Preminuo frontmen benda Riblja Čorba Bora Đorđević

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije