Simpsoni - obitelj

Matt Groening: Homer je moj otac!

Matt Groening
Hubert Boesl/DPA/PIXSELL
09.05.2013.
u 09:51

Groeningova majka Marge, koja je poslužila kao inspiracija za kultni lik, umrla je prošlog mjeseca

Autor Simpsona Matt Groening otkrio je kako se likovi hit serije temelje na temelje na njegovoj obitelji.

Matt, koji je seriju stvorio 1987. godine, posudio je imena Homer, Marge, Lisa i Maggie od svog oca, majke i sestara.

Nestašni Bart - temeljen je na Groeningovom bratu Marku - trebao se zvati Matt prije nego se Groening uplašio kako se šefovima to ime neće svidjeti.

Matt Groening ovo je napisao u nekrologu za svoju mama Margaret, koja je u travnju umrla u dobi od 94 godine, što je objavljeno u američkim novinama Oregonian prije nekoliko dana.

- Ona se ... udala za kolegu iz razreda Homera Groeninga, kojeg je izabrala jer je on najviše nasmijavao - napisao je Groening.

Baš kao i plavokosa Marge, na maturalnoj zabavi pala je na šarm Homera, kolege iz razreda. Margaretino djevojačko prezime bilo je Wiggum - nadahnuvši ime za glavnog policajca u Springfieldu.


>>Matt Groening napokon otkrio gdje se zapravo nalazi Springfield

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije