sporna riječ

Meghan i Harry nisu htjeli da Archie dobije titulu, bojali su da će mu se djeca rugati

Foto: pixsell/KOLAŽ
1/6
30.10.2021.
u 08:00

Kraljevski stručnjak i biograf Andrew Morton sada je za US Weekly otkrio razlog zbog kojeg su supružnici odlučili da Archie neće imati titulu. Naime razlog se krije u tome što su mogli odabrati počasnu titulu grofa od Dumbartona no od nje su odustali jer su smatrali da bi mu se djeca zbog toga u školi mogla rugati

Nakon nagađanja napokon je otkriveno zašto princ Harry i Meghan Markle nisu htjeli da njihov sinčić Archie nosi titulu grofa, a zanimanje se ponovno pojavilo nakon što su ove godine postali roditelji malene Lilibet.

Kraljevski stručnjak i biograf Andrew Morton sada je za US Weekly otkrio razlog zbog kojeg su supružnici odlučili da Archie neće imati titulu. Naime razlog se krije u tome što su mogli odabrati počasnu titulu grofa od Dumbartona no od nje su odustali jer su smatrali da bi mu se djeca zbog toga u školi mogla rugati.

Problem je u riječi 'dumb' koja se nalazi u nazivu, a koja na engleskom znači 'glup' što se Harryju i Meghan nikako nije svidjelo, a to je sada potvrdio i Morton, autor knjige 'Meghan and the Unmasking of the Monarchy: A Hollywood Princess' te otkrio kako ne žele da Archie ima titulu, ali se nadaju kako će o tome sam odlučiti kada će biti stariji.

Cijeli svijet je bio uvjeren da će Archie nakon rođenje 2018. godine dobiti titulu što je u skladu s kraljevskom tradicijom no to se ipak nije dogodilo. Mnogi su tada posumnjali da je to zbog njegove boje kože, no sada se otkrio pravi razlog.

-Iz palače su potvrdili da dobivanje titule nema veze s bojom kože, budući da prema protokolu koji je uveo kralj George V. titulu princa ili princeze mogu dobiti samo oni koji su u izravnoj tituli nasljeđivanja.

VIDEO Squid Games postaje najgledanija Netflixova serija  

 


 

Komentara 1

Avatar Bongozg
Bongozg
09:11 30.10.2021.

Harry je novi naziv za Hlebinac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije