Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Živio je solo

Mile Kekin: Kada je otac umro financijska situacija je bila loša i mama se vratila u Njemačku

Zagreb: Mile Kekin predstavio je svoju prvu slikovnicu "Mala" na Interliberu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/14
13.05.2023.
u 08:00

Kekin je u novom intervju pričao o skladanju i pisanju pjesama te je govorio o svom odrastanju, životu u Njemačkoj gdje se i rodio, smrti oca i odrastanju u Zagrebu

Mile Kekin početkom mjeseca objavio je svoj novi album "Nježno đonom" koji je zamišljen kao skup pjesama uz koje čovjek može zapjevati, zaplesati, nasmijati se, ali i zamisliti nad samim sobom. Novi album Mile je najavio pjesmom „Mala“ za koju je izdana i istoimena slikovnica koju je velemajstorski naslikao Tomislav Torjanac, a nakon nje, uslijedio je „Ratnik svjetla“.

Kekin je u novom intervju pričao o skladanju i pisanju pjesama te je govorio o svom odrastanju, životu u Njemačkoj gdje se i rodio, smrti oca i odrastanju u Zagrebu. U jednom trenutku obitelj se iz Njemačke preselila u Bosnu, pa zatim u Zagreb nakon što mu je otac umro. Kekinova majka se ubrzo vratila s njegovim bratom u Njemačku jer im je financijska situacija bila loša, a Mile je sa svojih 15 godina odlučio ostati u Zagrebu jer, kako kaže, nije htio biti stranac u Njemačkoj.

- Preselio sam se u sedmom razredu u Tuzlu, dvije godine sam bio tamo, onda sam završio osnovnu i tad smo došli u Zagreb, tad je taman otac umro, onda smo svi došli tu, međutim, financijska situacija nije bila dobra i onda sam nastavio sam živjeti tu u Zagrebu - prisjetio se u intervju za IN Magazin. Kad god je mogla njegova mama je autobusom dolazila iz Njemačke u Zagreb kako bi mu skuhala nekoliko jela i ostavila ih u zamrzivaču. 

- Majka je imala običaj da mi skuha i zamrzne, onda smo poslije uzeli neke podstanare u kuću gdje sam živio da se kao jednim okom brinu za mene to je tako nekako funkcioniralo i majka bi dolazila kad god bi mogla, autobusom bi došla pa bi mi još skuhala tako da sam bio majstor za podgrijavanje - prisjetio se Mile. 

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu je završio studij njemačkog i engleskog jezika i jedno je vrijeme radio kao profesor.
- Bio sam užasno glasan, kod mene nitko nije pričao, ja prirodno imam malo glasniji ton pa nisam nikad imao problema s glasnijim učenicima, kažu da sam bio dobar. Znalo je tu biti čudnih situacija u smislu da mi ti isti ljudi dođu na koncert, a ja ih sutra pilim sa nepravilnim glagolima - prisjetio se.

VIDEO Hrvatsku trese letomanija: Pogledajte papigu Toto kako pjeva Mama ŠČ!

Ključne riječi

Komentara 16

LU
Lukeruk
08:39 13.05.2023.

Pa zakaj u zagreb milutine? Jer tu si stranac

Avatar ajoj
ajoj
08:40 13.05.2023.

Ja sam mislila da je u Jugi teklo med i mlijeko pa nisu išli u Njemačku.

Avatar Carbonado
Carbonado
09:46 13.05.2023.

Glazbeno gledajući kekin je irelevantni bezveznjak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije