Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Mile Kekin: Nominacija je znak da su pjesme došle do publike

mile kekin
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
20.02.2019.
u 09:00

Mile Kekin lani je izdao hvaljeni album ‘Kuća bez krova’ koji mu je donio nominaciju za Ružu u kategoriji glazbenika godine.

Frontmen Hladnog piva Mile Kekin lani je izbacio solo album “Kuća bez krova”, koji je u mnogim izborima proglašen albumom godine u Hrvatskoj.

Neumorni roker iz Gajnica lani je sa svojim Hladnim pivom proslavio 30 godina postojanja tijekom kojih su izdali osam studijskih i tri albuma uživo. Album “Kuća bez krova” drugi je Milin solo album, nakon onog iz 2001. godine. Na albumu se posebno ističe pjesma “Atlantida”, koju je Kekin snimio u duetu s Momčilom Bajagićem Bajagom. Mile bez problema progovara o svim temama koje muče Hrvate, poput odlaska u Irsku ili besparice. Svjestan je da ima i onih koji ne vole njegove pjesme.

– Ja nisam u poziciji političara jer oni se moraju svima svidjeti, pogotovo sada u doba populizma kada su političari prije podne antifašisti, a poslijepodne fašisti, sve da bi dobili što više glasova. Ja sam i u Njemačkoj učio u školi da je antifašizam kulturna vrednota koja nam je omogućila da živimo u miru. Kod mene tu nema zabune – rekao je Mile Kekin.

Ove ste godine zaslužili nominaciju za Večernjakovu ružu u kategoriji glazbenika godine. Što za vas znači ova nominacija?
Meni je ova nominacija ponajprije znak da su pjesme došle do publike. Jer da nisu, teško da bih bio nominiran. Nisam tip samozatajnog umjetnika, bitno mi da nakon nekoliko godina usamljeničkog posla u radnoj sobi i na probama dođem do reflektora, glamura, crvenih tepiha iako nemam ništa pošteno za obući.

Kako gledate na konkurenciju u ovoj kategoriji? Tko vam je najveći konkurent?
Svi su mi veliki konkurenti jer sam u ovom solo izdanju zapravo debitant, totalni početnik, doduše s radnim iskustvom, da se ne zavaravamo.

Prošle godine izdali ste album “Kuća bez krova” koji je odlično primila i publika i kritika. Je li album nadmašio vaša očekivanja?
Nije. Moja su očekivanja nerealno velika i zato sam uvijek pomalo nezadovoljan svijetom oko sebe. Konstantno vrludam između depresije i euforije, ali mi barem nikad nije dosadno. Meni je najbitnija bila reakcija publike koja je shvatila da to nema veze s Hladnim pivom. To je jedan mirniji album i tematski drukčiji. Imao sam tremu prije njegova izlaska, a ponajprije prije prvog koncerta s novim pratećim bendom. No, sve je ispalo super.

Koliko ste u pjesmama unijeli autobiografskih elemenata?
Možda na ovom albumu toga ima malo više jer ipak je autobiografski, više puta spominjem i oca, djecu i ženu, ali ne možeš napraviti ovakav album ako nisi spreman za mali striptiz. S godinama ti tvoj autorski rukopis dosadi pa odlučiš publici predstaviti drugi dio sebe, onaj koji je pod jakim utjecajem kantautora kao što su Bruce Springsteen, Bob Dylan i drugi. Bitno mi je da pjesma ima jaku poruku.

Lani ste s Hladnim pivom proslavili 30 godina postojanja. Je li vam vrijeme brzo proletjelo i mislite li da biste mogli pjevati još trideset godina?
Ne daj bože. Već je i ovih 30 je iznad svih očekivanja. Ne mislim se natjecati s Jaggerom. Kad mi dojade kombi i putovanja, otvorit ću kafanu ili frizeraj, iznajmljivati apartman na moru i k’o svaki penzioner govoriti kako je prije bilo bolje.

Što biste poželjeli da vam se ostvari u 2019. godini?
Da zadržim kondiciju i poboljšam šut na gol. Zato svaki dan govorim sebi Mile, vježbaj p……!

Tko će vam biti pratnja na dodjeli Ruže?
Valjda moja žena ako je uspijem nagovoriti.

Ključne riječi

Komentara 37

ZB
Zoki-Bijela
09:47 20.02.2019.

Dno dna... I malo dublje porinuto........

HR
Hrvatinic
09:13 20.02.2019.

Nes ti pisama mile kekina....

PA
Parizer
09:55 20.02.2019.

Razgovor o solo albumu i Vecernjakovoj ruzi a ovaj i tu ubacio fasizam i antifasizam iako ga nitko nista o tome nije ni pitao!? Otkako se dao u taj neki politicki aktivizam (sto god ta rijec znacila) postao je potpuno antipatican, prvi album Dzinovski je remek djelo hrvatskog punka, ovo sve dalje od kako su postali "zreli i debeli" krenulo u neke cudne vode, previse filozofiranja i moraliziranja, vrhunac gluposti ona da su njegovi pobjedili '45.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije