Marella u Serenissim

Milla Jovovich kao eksponat na Venecijanskom bijenalu

milla jovovich
Reuters/PIXSELL
28.05.2013.
u 15:07

Privremena instalacija ondje postala je glumica i model Milla Jovovich, koji je od danas protagonistica instalacije Budućnost/Savršena, koju potpisuje 40-godišnja modna dizajnerica, umjetnica i glumica Tara Subkoff

 - Tako lijepa, poput slike ... Uzrečica je koja se održala kroz stoljeća, bez obzira na to kako su se mijenjali umjetnički stilovi i moda. Žena, je oduvijek bila i ostala središte umjetničke inspiracije, a da je i dan danas tako pokazuje i najnovija instalacija na ovogodišnjem - 55. Venecijasnkom bienalu. Privremena instalacija ondje postala je glumica i model Milla Jovovich, koji je od danas protagonistica instalacije Budućnost/Savršena, koju potpisuje 40-godišnja modna dizajnerica, umjetnica i glumica Tara Subkoff. Lijepa Mila zatvorena je u kubus od pleksiglasa koji je izložen na Campo San Samuele, povodom otvorenja Bienala.

Ukrajinska ljepotica današnji je dan provela “zaključana” (trajalo je to punih šest sati) u prozirnom kubusu a u vrtovima Palazzo Malipiero Barnabo, nekoliko koraka od Palazzo Grassi. Milla u prozirnoj sobi ima samo kauč i stol, što autorica instalacije predstavlja kao metaforu “online shoppera”, odnosno onih koji kupuju dizajnersku odjeću i “žive” na webu. Njezin prozirni prostor progresivno će se puniti pošiljkama i paketima koje naručuje.

Cilj instalacije je potaknuti ovisnike o kupnji da razmisle o modernoj mikro-stvarnost Interneta, koji miješa sex, modu, umjetnost i konzumerizma. Pokrovitelji manifestacije je brend Marella, s kojim Mila surađuje već puno desetljeće.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije