MasterChef

Mladi Tin podbacio u izvedbi, ali zaslužio priliku: 'Ovo je bilo jedno od najluđih kuhanja u mom životu!'

Foto: Nova TV
1/6
17.09.2024.
u 00:25

Iako jelo za žiri nije bilo ono što je Tin predstavio da će biti, kod Gorana je presudio Tinov pristup kuhinji: „Impresioniran sam vašom ambicioznošću i uz pravo usmjeravanje profesionalaca, učenje i ustrajnost, samo vam je nebo granica. Od mene ogromno da.“

Osvojiti pregače na drugoj audicijskoj emisiji nije bilo nimalo lako, a pošlo je to za rukom samo nekolicini kandidata. Žiri kojeg čine Stjepan Vukadin, Mario Mihelj i Goran Kočiš, svojim je nastupom osvojio 19-godišnji natjecatelj iz Lovrana Tin Rubinić. Iako se nije posebno iskazao u okusima, žiri mu je odlučio dati priliku u MasterChef kuhinji jer je pokazao veliki interes i ljubav ne samo prema spravljanju jela, nego i uzgoju te obradi namirnica. Tin je završio srednju školu za tehničara nutricionista jer je kao dijete imao problema s alergijama, pa je htio pomoći sebi i drugima. „Rođen sam s atopijskim dermatitisom, neka hrana mi stvara alergijsku reakciju. Moji su doma morali pripremati namirnice uzgojene na prirodan način. Jako mi je važno da znam što unosim u sebe, naročito zbog ove bolesti“, otkrio je on. Počeo je istraživati procese fermentacije, a trenutačno se bavi fermentiranjem, pripremom kombuche i sokova od biljaka te proizvodnjom maslinovog ulja. 

Iako jelo za žiri nije bilo ono što je Tin predstavio da će biti, kod Gorana je presudio Tinov pristup kuhinji: „Impresioniran sam vašom ambicioznošću i uz pravo usmjeravanje profesionalaca, učenje i ustrajnost, samo vam je nebo granica. Od mene ogromno da.“ Stjepan mu je pak otkrio da je ovakva jela kušao i kod top pet kandidata, ali iskazao je strah da bi Tin mogao sagorjeti. No onda je odlučio i rekao: „Budi ponosan na sebe. I od mene imaš veliko da“. Dobrodošlicu u MasterChef Tinu je poželio i Mario. „Ovo je bilo jedno od najluđih kuhanja u mom životu“, riječi su kojima se na audiciju osvrnuo Tin.

1/6

Na audiciju za MasterChef došao je i Bonaventura Žagar (30) iz Zadra koji je istaknuo kako je show za njega velika odskočna daska u gastronomiji. Kad je donio svježu oradu, činilo se da će za njega kuhanje proći bez muke. No već je na početku imao poteškoće, jer je zaboravio pred žiri donijeti jednu komponentu kojom je htio pripremiti šparoge, zatim je imao problem s pripremom umaka i na kraju je na radnoj jedinici napravio kaos. Međutim, svi okusi koji su se našli na njegovom tanjuru su funkcionirali dovoljno dobro da dobije pregaču. „Totalno sam izvan sebe“, komentirao je nakon što je čuo da prolazi dalje.

Ljiljana Milovanović Ferenčić (61) iz Rijeke, voditeljica je ribarnice, a uvijek joj je bio san da bude kuharica. U MasterChef je došla ispitati gdje su joj granice u kulinarskom svijetu. Jelo s kojim se predstavila žiriju radila je po jednom starinskom receptu te im je poslužila piletinu s palentom. Dok je radila jelo, žiriju je ispričala da joj je suprug zaljubljenik u motore, a ona mu se u toj ljubavi pridružila, pa i danas idu na moto susrete. Osim toga, otvorila je srce o jednoj bolnoj temi. „Taj dan kad sam izgubila bebu, moj bivši partner nije bio uz mene. Nije nitko bio uz mene. Bila sam bez zagrljaja, bez osjećaja da netko dijeli tu bol uz mene. Sve se promjeni. Moje srce bilo je prazno i slomljeno“, ispričala je i dodala kako je brzo nakon toga upoznala svog sadašnjeg supruga. Nakon zanimljivih priča koje je ispričala, Stjepanu, Mariu i Goranu poslužila je tanjur sa svježe pripremljenim jelom. „Ovaj me tanjur vratio u djetinjstvo“, pohvalio ju je Goran, a i drugi su članovi žirija bili oduševljeni te su pozvali njezinog supruga da joj uruči pregaču. 

Elva Halilović (35) iz Sarajeva iznenadila je žiri odabirom jela za pripremu, budući da se radilo o morskoj ribi, oradi, koja je k tome imala i pet komponenti. Na kraju ih je oduševila okusima koji su se našli na tanjuru i svojom pričom o ljubavi prema kuhaju, pa su joj uručili pregaču. 

Na audiciju je došla i Ukrajinka Uliana Zaitseva s adresom na Ugljanu. „Sviđa mi se Hrvatska, lijepa je priroda, lijepo more i dobri su ljudi“, kazala je ona. Pripremala je karameliziranu svinjetinu koju je ocijenila kao egzotičnu. No umak joj je bio gorak, a meso suho te je dobila 'ne' od sve trojice članova žirija. Žiri joj je spočitao i odabir odjeće, jer došla je u kuhinju kuhati u haljini bez rukava. „Doći golih ruku i golih nogu u kuhinju je jako opasno“, napomenuo joj je Goran.

Nevena Jeftić iz Prijedora žiriju je kuhala 'lažni rižoto', a objasnila je da je lažni zato što u njemu nema riže. Umjesto riže u jelo ide celer. Nevena ga je tako kreirala jer se bori s kilogramima, a žiriju su se svidjeli okusi koje je kombinirala u jelu, pa je dobila pregaču. Svojim kulinarskim vještinama izrade slastica žiri je impresionirao Sasho Velinov iz Skopja. On im je pripremio svoju varijantu tiramisua koja se veoma svidjela Stjepanu, Mariju i Goranu. „Mislim da sam uspio postići okus pravog tiramisua, a možda ga i nadmašio“, istaknuo je Sasho, a okus njegovog improviziranog deserta svidio se i žiriju koji mu je uručio pregaču. 

Potraga za natjecateljima koji će dobiti priliku ući u MasterChef kuhinju traje i dalje. Ne propustite pogledati sljedeću audicijsku emisiju i doznati tko su kandidati koji su zaradili prolaz u novi krug natjecanja. 

VIDEO Ella Dvornik progovorila o razvodu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije