Tjedan mode

Modni Berlinale: Urbani duh i odjeća inspirirana jakim ženama

berlin
23.01.2012.
u 09:00

Nekad su ga, naime, pratili samo modni znalci i fanatici, a danas je taj “modni Berlinale” zanimljiv koliko i sve velike modne manifestacije

Otkako europskim svijetom vlada Merkozy – kako zovu politički par Merkel-Sarkozy – profitirale su u javnosti mnoge stvari vezane za Njemačku. Tako je osim krvne slike eura javnost pratila i novosti s Berlinskog tjedna mode.

Živi vrag

Nekad su ga, naime, pratili samo modni znalci i fanatici, a danas je taj “modni Berlinale” zanimljiv koliko i sve velike modne manifestacije. Jasno je da Berlin Fashion Week nikad neće potpuno osvojiti vrh poput “svete” četvorke, odnosno modnih tjedana u Milanu, Londonu, New Yorku i Parizu, ali će to uspjeti najboljim dizajnerskim imenima od kojih su neka već odavno poznata izvan Berlin Fashion Weeka.

U najnovijem izdanju BFW-a, osobito je zanimljiva Alexandra Kiesel, mlada dizajnerica koja je osvojila nagradu i titulu Dizajnera budućnosti 2011. Taj “živi vrag” nosi štikle s debelom potpeticom i bijelim vezicama uz poludugu ružičastu trenirku, odnosno baletnu haljinu punu finih tankih slojeva, uz to majicu s printom, sivi sako i pleteni slamnati kovčežić. Djelovalo bi to kao "papazjanija" da nije njezina dobrog likovnog talenta. Vidi se to i u njezinu dizajnu – u modelima haljina s dezenima modeliranih u urbanome duhu.

Strogi Hugo Boss

Asimetrično i minimalističko, u mnogim se kolekcijama BFW-a izborilo za prvo stilsko mjesto sljedeće modne jeseni i zime. Hugo by Hugo Boss nudi strogi crno-bijeli blok omekšan ljubičastim, narančastim i ružičastim akcentima. Poludugim midisuknjama daje novu siluetu, a uzanim kožnatim jaknama dopunjuje nekrojene haljine. Više od klasike Rene Lange inspirirane jakim i ekscentričnim ženama poput Palome Picasso svidjela nam se kul elegancija Lale Berlin, s urbanim rješenjima vojničkih naznaka i gležnjačama kao iz Guliverove radionice. Zavirite svakako na berlinske revije zabilježene na internetu radi novih imena, koji će nastaviti Joopovu ulogu “simbola nove kreativne Njemačke”!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije