MASTERCHEF

Moris je stvarao veliku nervozu u timu, Sergio je morao intervenirati zbog toga: Ona je chef, ne ti!

Foto: Nova TV
1/6
09.10.2024.
u 23:30

Zara se našla se pred dodatnim izazovom – zbog celijakije ne može kušati jela koja sadrže brašno, pa mora vjerovati svom timu, posebno se oslanjajući na Elvu, sous cheficu. Zara je prva iskoristila mogućnost poziva mentora jer joj je bilo ključno da odmah na početku dobije potvrdu svojih ideja.

Natjecatelji MasterChefa našli su se pred izazovom koji zahtijeva ne samo vještinu, već i kreativnost u korištenju tradicionalnih namirnica koje odražavaju utjecaje različitih kuhinja na hrvatsku gastronomiju. Pod tri zvona skrivale su se ključne namirnice koje definiraju jelovnike timova: bamija, namirnica karakteristična za tursku kuhinju; slatka crvena paprika, poznata iz mađarske gastronomije te ricotta, simbol talijanske kuhinje.

Zara, predvodnica zelenog tima, imala je privilegiju prva birati namirnicu i odlučila se za bamiju, dok je Bonaventura iz crvenog tima izabrao ricottu. To je značilo da je slatka crvena paprika ostala Seadovom plavom timu. Svaki tim imao je zadatak osmisliti i pripremiti jelovnik od tri slijeda s glavnom namirnicom kao zvijezdom okusa na tanjurima – predjelo, glavno jelo i desert – a za to su dobili 90 minuta.

GALERIJA Znate li tko je ovo? Pogledajte kako se naša bivša voditeljica mijenjala tijekom godina

1/21

Zara se našla se pred dodatnim izazovom – zbog celijakije ne može kušati jela koja sadrže brašno, pa mora vjerovati svom timu, posebno se oslanjajući na Elvu, sous cheficu. Zara je prva iskoristila mogućnost poziva mentora jer joj je bilo ključno da odmah na početku dobije potvrdu svojih ideja. No, nakon što je podijelila svoje planove s mentorom, chefom Goranom, on je predložio potpuno drugačiji pristup, što je Zaru na trenutak zbunilo, ali na kraju je odlučila slijediti njegov savjet. Plavi tim, na čelu sa Seadom, također je rano krenuo u komunikaciju sa svojim mentorom, chefom Stjepanom. „Maksimalno smo iskoristili Stipinih pet minuta. Ne bi bilo fer da ga stavimo da nam kuha“, istaknuo je Ivo, dodajući da su im savjeti i bez aktivnog uključivanja mentora u samu pripremu, bilo veoma korisni.

VEZANI ČLANCI:

Bonaventura, vođa crvenog tima, odlučio je iskoristiti svog mentora, chefa Maria za obradu mesa, što je ključni dio njihovog jelovnika. „Ciljano sam zvao Marija da nam obradi meso, jer čovjek se bavi s mesom i najbolje sve zna o mesu“, objasnio je Bonaventura, opravdavajući svoj izbor pomoći. Nakon što je chef Mario obavio zadatak, crveni je tim nastavio kuhati prema planu.

Međutim, kuhinja nije bila mirno mjesto. Zara je primijetila da najveću nervozu u zelenom timu stvara Moris, koji je cijelo vrijeme s galerije dovikivao što treba raditi, iako nije imao ulogu chefa. Njegovi stalni komentari počeli su utjecati na dinamiku tima, a čak je i Sergio morao intervenirati: „Zara je chef, ne ti“, smirivao je Morisa, podsjećajući ga na njegovu ulogu. Kako će završiti ovaj timski izazov, hoće li rasti napetost između Zare i Morisa te koji će tim odnijeti pobjedu, ne propustite pogledati u sljedećoj epizodi MasterChefa.

FOTO Pogledajte kako se Martina Tomčić mijenjala tijekom godina, razlika je vidljiva

1/54
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije