Na HTV-u usred prijenosa iz Pariza ostali bez slike i tona: 'Ovdje je prilično šokantno'

Foto: HRT/Screenshot
1/3
08.08.2024.
u 14:15

Popriličan kaos je ovdje. Oni koji pažljivo prate naš program mogli su primijetiti da je u jednom trenutku nestalo slike, pa da se polako vraćala. Nažalost, nestalo je struje u cijelom televizijskom centru. Sve je crklo, i onda je trebalo dosta dugo vremena da se strojevi upale, objasnio je Viki Ivanović

Novi problemi danas stižu s Olimpijskih igara u Parizu. Naime, na HTV 2 u tijeku je prijenos polufinala u momčadskoj konkurenciji u stolnom tenisu, a negdje oko 11 sati nestalo je slike iz Pariza, Nakon toga slika je došla, ali tona nije bilo gotovo 20 minuta. Odmah nakon prijenosa stolnog tenisa iz studija u Parizu javio se HTV-ov novinar Viki Ivanović, i objasnio što se dogodilo. 

- Ovdje je prilično šokantno, ne samo na borilištima diljem Pariza i Francuske, nego i u međunardnom televizijskom centru u Parizu. Popriličan kaos je ovdje. Oni koji pažljivo prate naš program mogli su primijetiti da je u jednom trenutku nestalo slike, pa da se polako vraćala. Nažalost, nestalo je struje u cijelom televizijskom centru. Sve je crklo, i onda je trebalo dosta dugo vremena da se strojevi upale. Naša tehnika je zaista odlična i napravila je odličan posao u najbržem i najkraćem mogućem roku smo uspjeli vratiti signale sa svih borilišta i nastaviti prijenose s Olimpijskih igara. Žao nam je što se to dogodilo, ali napravili smo sve što je u našoj moći da program i dalje ide normalno, kazao je Ivanović. 

GALERIJA: Pogledajte odličnu atmosferu na koncertu Thompsona, Zečića i Mate Bulića

1/36

Inače, Hrvatska je uz Španjolsku i Francusku, koja je domaćin priredbe, jedna od samo tri europske države koje će OI iz Pariza emitirati u Ultra HD kvaliteti. HTV-ov novinar Stjepan Balog nedavno je u intervjuu za Ekran govorio o tome koliko je ovo složen projekt. 

- Riječ je o najsloženijem sportskom eventu u kojem se na jednom mjestu nalazi 10 tisuća sportaša i tridesetak različitih sportova. Za razliku primjerice od Europskog prvenstva u nogometu gdje se unaprijed zna tko će i u kojem terminu igrati, ovdje je sve izuzetno komplicirana struktura koja se mijenja iz dana u dan.

VEZANI ČLANCI: 

Kad samo vidite te silne Excel tablice s planom prijenosa, trasa i natjecanja, nije lako sve to pohvatati. Pripreme za ove Olimpijske igre počele su prije dvije godine i veći dio posla obavljen je nekoliko mjeseci ranije. Ovo je samo šlag na tortu, koju će, nadam se, ukrasiti hrvatski sportaši dobrim rezultatima. Bez dobrih rezultata naših sportaša niti vrijednost ovog projekta neće biti adekvatna, rekao je Balog. 

VIDEO: Pozadina otkazivanja koncerta Taylor Swift: Mladić (19) se nedavno priključio IS-u, planirao napad s još jednim

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije