U Beogradu

Na komemoraciji i pogrebu poznatog skladatelja njegove kćeri nisu mogle sakriti tugu i suze

Beograd: Komemoracija povodom smrti skladatelja Kornelija Bate Kovača
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
1/13
17.09.2022.
u 13:50

Na pogrebu je prva pjesma koja je puštena bila pjesma Zdravka Čolića "Stanica Podlugovi" koju je za Čolića napisao upravo Kornelije Kovač, a nakon toga puštene su i brojne druge pjesme poznatog kompozitora.

U Beogradu je održana komemoracija i pogreb slavnog skladatelja Kornelija Kovača koji je preminuo u 81. godini. Komemoracija je održana u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, a Kornelijeve kćeri nisu mogle suzdržati suze dok su se za govornicom prijatelji i suradnici opraštali od velikog skladatelja koji je zaslužan za brojne poznate hitove.

Na pogrebu je prva pjesma koja je puštena bila pjesma Zdravka Čolića "Stanica Podlugovi" koju je za Čolića napisao upravo Kornelije, a nakon toga puštene su i brojne druge pjesme poznatog kompozitora. Svoju prvu kompoziciju "Pusti trotoari" Kovač je komponirao 1956. godine.

Nakon što je bio u mnogim bosanskim orkestrima, 1966. godine pridružio se sarajevskom najpopularnijem rock bendu - Indeksima, a s njima je bio na dvomjesečnoj turneji u Rusiji. 1968. godine se seli u Beograd gdje je osnovao Korni grupu, koja je SFR Jugoslaviju predstavljala na Euroviziji 1974. godine. Njegov dugogodišnji prijatelj s kojim je bio u Korni grupi, Zlatko Pejaković, bio mu je omiljeni pjevač.

 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Ninefinger
Ninefinger
14:09 17.09.2022.

Pokoj mu duši. Napisao je neke od najljepših pjesama zabavne glazbe.

Avatar Moodleen
Moodleen
16:14 17.09.2022.

Jel bila kakva komemoracija u Budimpešti, Ljubljani, Rimu, Podgorici.... možda u Beču, Minhenu, ili za hartiju postoji samo zapadna turska? Ne snalaze se u civilizaciji, pa samo otadžbina, otadžbina...

BA
barbalovre
14:30 17.09.2022.

I po guzici mi suze teku za ovu neznanu individuu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije