kraj druge sezone

Najbolji evergreen domaćeg rocka je pjesma Mojoj majci

'EVERGREEN4_nnn_tvt_230'
'Photoshop'
27.02.2010.
u 23:07

U finalnoj emisiji showa "Evergreen" gledatelji su s najviše glasova nagradili pjesmu koju izvorno pjeva Prljavo kazalište, a jučer ju je izveo pjevač Giuliano

Nakon osam subota druženja, HTV-ov show “Evergreen” došao je svojem kraju. Gledatelji su pomno gledali i najveći broj glasova dodijelili pjesmi “Mojoj majci” koju izvorno izvodi grupa Prljavo kazalište te time odlučili da je upravo ona najbolji domaći pop i rock evergreen u posljednjih tridesetak godina.

 

Nešto lošije, ali najbolje u svojim dekadama bile su pjesme “Da li znaš da te volim” koja je obilježila 60-godine prošlog stoljeća i pjesma “Sve još miriše na nju” koja je pobjednica kao predstavnica 90-ih.

 

Pjesmu “Mojoj majci” u prijašnjim je epizodama pjevao Goran Karan, koji u jučerašnjoj finalnoj emisiji nije nastupio jer je na putu u Americi pa je pjesmu umjesto njega izveo Giuliano. Najsretniji gledatelj koji je glasovao za pjesmu nagrađen je sa 15.000 kuna.

 

Kao i uvijek, i u posljednjoj emisiji usamljenom voditelju Robertu Ferlinu u goste u studio došli su pjevačica Vanna, koja je nastupala u prvoj sezoni showa, Davor Gobac i Ivan Piko Stančić te prokomentirali svih 12 finalnih pjesama i birali sebi najdraže.

 

Ferlinova suvoditeljica Daniela Trbović ni nakon dvije emisije nije se pojavila, a povukla se nakratko zbog zdravstvenih problema.

Ključne riječi

Komentara 3

CE
cericzel
10:04 28.02.2010.

1989. godine na glavnom Zagrebačkom trgu, unatoč tome što su zabranili koncert, Prljavci su se popeli na binu, i zapjevali zadnju ružu hrvatske (Mojoj majci). Ljudi to pamte. Bravo Prljavci! Čestitke!

ZB
zbrodar
11:15 28.02.2010.

Nadam se da neće sllijedeće sezone ukinuti Evergreen,pošto je i ove pobjedila pjesma s naglaskom na hrvatsko.

PA
payo122
15:31 01.03.2010.

Da znamo za taj koncert, ima i video zapis. Ali baš zato ta pjesma nije i nemože biti evergreen, jer je postala popularna političkim nabojem (iako je i Houra reko da to NIJE domoljubna pjesma). Evergreen je pjesma koja živi u svakom sistemu, a Mojoj majci to definitivno ne može. Mojoj majci je lijepa pjesma, ali je činjenica da je evergreen postala samo zbog velikog hrvatstva koje sad vlada, jer da toga nema, pobijedile bi ili valjkova Sve još miriše na nju, Topićeva Dali znaš da te volim ili eventualnno Novkovićeva Kuda idu izgubljene djevojke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije