Neodgovorno

Hrvatska blogerica koju prati pola milijuna ljudi sve je šokirala svojom bešćutnom objavom

sreca
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/4
06.12.2020.
u 14:41

Alis Marić vodi blog "Čitaj knjigu" i na Facebooku je objavila kako je odbila nositi masku u taksiju čak i nakon što ju je taksist zamolio i sve je iznenadila ovakvim ponašanjem u vrijeme oandemije koronavirusa.

Osnivačica i voditeljica književnoga bloga "Čitaj knjigu", koji na Facebooku prati više od pola milijuna ljudi, Alis Marić iznenadila je mnoge svoje pratitelje i suradnike bešćutnom objavom na društvenoj mreži.

- Kaže mi danas taksista koji ima masku i sjedi naprijed (a ja otraga) da stavim masku. Kažem da ne nosim masku. A on meni ali ja imam doma oca od 80 godina. A ja kažem - ne vidim poveznicu između mene i vašeg oca. Ako se tako panično bojite onda stanite da iziđem van i nastavim s drugim taksijem. Vozio me do željene destinacije - opisala je blogerica Alis Marić situaciju u kojoj je odbila nositi masku u taksiju. U komentarima njezine objave neki pratitelji zgražali su se zbog njezinog neodgovornog ponašanja u vrijeme pandemije koronavirusa, ali bilo je i onih koji su je podržali.

Na društvenim mrežama njezina objava se brzo počela dijeliti i svi su u šoku komentirali njezino neodgovorno ponašanje zbog kojeg je ostala i bez 10 tisuća pratitelja na Facebooku, a oglasili su se i mnogi književnici koji su u nevjerici. Književni urednik Kruno Lokotar pozvao je na bojkot njezine stranice, a pisac Andrija Škare poziva da se njezina stranica prijavi Facebooku jer kako kaže, njezine objave u posljednje vrijeme su opasne i poremećene.

Foto: Daniel Pavlić

.
Ključne riječi

Komentara 126

SN
snicl
15:00 06.12.2020.

“Jutarnji list, Večernji list, organiziraju okrugle stolove i onda pokrovitelj bude politička elita i državne tvrtke, poput Janafa. Koliko se novaca iz državnih tvrtki izvlačilo za organiziranje takvih konferencija i tako prao novac?”

JU
Judita_
16:09 06.12.2020.

Bez dovoljno kisika stanice postaju sve slabije i podložnije razvoju bolesti. ➡️ Prosječan čovjek koristi 10% kapaciteta pluća najviše zbog straha/stresa i zagađenog zraka. ➡️ Kada se organizam nalazi duži period u stanju strahu/stresu, svu svoju energiju šalje u mišićešiće kako bi tijelo bilo spremno za borbu/bijeg gdje imunološki sistem zbog nedostatka energije slabi/gasi se. Prednji mozak, gdje se nalazi centar za inteligenciju, svu svoju energiju šalje u mali mozak gdje se nalazi centar za ravnotežu i reflexe. (Priprema organizam za borbu/bijeg) ⬆️ Zato čitajte index,večernji i ostali žuti tisak i blejite u TV.

JU
Judita_
15:47 06.12.2020.

Sam virus ima promjer od oko 0,1 mikrometra" "Standardna maska koja se koristi u zdravstvenim ustanovama je N95, koja je dizajnirana da štiti nositelja maske od 95 posto čestica u zraku veličine 0,3 mikrometara (µm) i većih."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije