Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preselila u Beograd

Naša pjevačica koja je oduševila Adele vraća se na scenu: 'Pet godina sam čekala. Sada sam potpuno spremna'

Foto: pixsell
1/15
01.11.2021.
u 08:00

– Od mene možete očekivati dobre pjesme i mene u punom sjaju. Uskoro planiram objaviti još pjesama na kojima sam radila. Više ne pauziram, ostajem tu gdje jesam – najavila je Martina Vrbos.

Iznimno talentirana, snažnog vokala i uvijek svoja. Osobine su to koje krase i po kojima domaća javnost pamti riječku glazbenicu Martinu Vrbos (37). Nakon pet godina stanke, Martina se na scenu vratila s prekrasnom baladom “S tobom je sve” za koju je sama napisala tekst i glazbu. Pjevačica je pjesmu opisala kao onu u kojoj se može pronaći svatko tko pored sebe ima osobu bez koje ne može zamisliti buđenje, a pjesma utopijski i pomalo filmski raznježuje svako uho. Ovom pjesmom najavila je i svoj glazbeni povratak. – Vraćam se kako bih publici dala ono najljepše od sebe – svoju glazbu – poručila je i objasnila da je prošlo previše vremena.

Za pjesmu koja miriše na jesen prepunu ljubavi Martina kaže da je jednostavno njezina pjesma. Tvrdi da, kada piše, ne nadahnjuju je neki događaji ili situacije, nego joj inspiracija jednostavno dođe. – Inspiracija je kao gospođa koja mi pokuca na vrata i kaže: “Stigla sam.” Ova pjesma nastala je u 30 minuta. Ponekad sjedim za klavirom puno dulje i ne dogodi se ništa, a ponekad mogu sjediti pola sata i nastane pjesma poput ove. Konkretno, inspiracija za ovu pjesmu došla je u večernjim satima kada su djeca spavala, a ja sam muzicirala za svojim klavirom – kazala je pjevačica koja pjesmu opisuje kao pomalo drugačiju, odvažniju i ozbiljniju te svojevrsni preokret.

Riječanka s beogradskom adresom videospot je snimila još proljetos, a mjesto radnje je automobil. – Kada sam kasnije preslušavala pjesmu, razmišljala sam što osjećam kada je čujem. Odgovor je bio jasan – želim se voziti u autu i tako je i bilo. Htjela sam da fokus bude na pjesmi i emociji – rekla je Vrbos o nastanku spota. Upitali smo je i kako to da se odlučila cijeli spot napraviti u crno-bijeloj tehnici, a ona nam je objasnila da je emocija jednostavno to tražila. Kazala nam je i kako to da je pjesmu držala na čekanju neko vrijeme.

Foto: Instagram screenshot
– Čekala sam prvu kišu jer sam zamislila takvu atmosferu – rekla je. Dodala je i da je planirala još neko vrijeme čekati s izbacivanjem pjesme, ali je promijenila mišljenje kada je vidjela najavu za novu pjesmu popularne pjevačice Adele “Easy On Me”.

– Iskreno, požurila sam s izbacivanjem pjesme kada sam vidjela Adelin teaser – otkrila nam je. Inače, Adele je 2012. godine na svojoj službenoj stranici podijelila Martininu interpretaciju pjesme “One and Only” iz emisije “Veče s Ivanom Ivanovićem” u kojoj je Vrbos gostovala. Adele je tada Martinu predstavila kao hrvatsku superzvijezdu, a pohvalili su je i obožavatelji svjetski poznate pjevačice. – Uz toliko spotova na YouTubeu oni su stavili moj. Jako sam ponosna, super je kada se dogodi nešto tako lijepo. Ovo je i dobar način za promociju diljem Europe – komentirala je Martina tada. Zanimalo nas je i kako to da se baš sada odlučila za povratak na scenu. Pjevačica je istaknula da joj se jednostavno jesen činila kao pravo vrijeme iako je sve već ranije pripremila. Kazala je da su je mnogi nagovarali te nestrpljivo čekali da se vrati i to ju je dodatno motiviralo. – Kada sam osjetila da sam spremna, tada sam odlučila – vraćam se. Doslovno, kada su i moj um i tijelo bili spremni. Cijeli paket, to mi je bilo bitno – objasnila je pjevačica.

Zanimalo nas je i što je pripremila te što možemo očekivati od nje sada kada se vratila na scenu. – Dobre pjesme i mene u punom sjaju. Uskoro planiram objaviti još pjesama na kojima sam radila. Više ne pauziram, ostajem tu gdje jesam – najavila je Vrbos. – Nedostajala mi je moja glazba i baš sam sretna što sam se vratila – zaključila je.

Martina se 2016. godine u tajnosti udala za Bogoljuba Vidakovića nakon dvije godine veze. Vjenčanje se odvilo u krugu obitelji, a održalo se u Istri te se za njega saznalo tek nakon mjesec dana. S Vidakovićem je dobila i sina Kostu te kćer Milu. Otkrila nam je da se tijekom izbivanja s glazbene scene fokusirala na djecu i obitelj, ali da se nije skroz odmaknula od glazbe. – Ona je dio mene – istaknula je te objasnila da je u zadnjih pet godina nastupa na malo manje poznatim mjestima. Pitali smo je i je li ju to što je postala mama promijenilo, a talentirana pjevačica nam je rekla da misli da nije nego da ju je samo još više oplemenilo, kao i da uživa u njemu. “Moja djeca svugdje idu sa mnom, jako su prilagodljiva i uživaju u svemu. Zajedno uživamo u svemu”, ispričala nam je. Kazala je i da ju suprug u svemu podržava. “On je tu 100 posto. Volim ga, on mi je veliki oslonac”, istaknula je.

Foto: pixsell/KOLAŽ
U opisu na svojem Instagram profilu pjevačica ima napisano da je danju mama i tekstopisac, a noću pjeva. Zanimalo nas je kako izgledaju njezini dani te odakle joj energija za takav životni ritam. “Pišem, pjevam, igram se sa svojom djecom po parkovima, oni prate mene, ja pratim njih. Mi smo vam kao tri mušketira. Kosta i Mila su moji partneri u svemu. Kad tata dođe vikendom, jer radi tijekom tjedna, onda on preuzima. Volim pisati i stvarati noću, kada je u kući mir i kada imam vrijeme za sebe – objasnila nam je te se našalila da ponekad i sama sebe pita odakle joj energija.

Pri povratku na scenu istaknula je da želi pustiti sa strane sve priče koje je prate godinama. – Martina je smršavjela, nije smršavjela, rodila, nije rodila, nestala, postala – istaknula je tada te kazala da je jedino bitno da se vraća s dobrom glazbom. Pitali smo je pogađaju li je takve priče, a ona je istaknula da više ne. – Gdje bih bila da me to diralo. Možda me i diralo kad sam bila jako mlada, ali danas razmišljam drugačije i prvenstveno želim svojom glazbom i stvaranjem dotaknuti ljude. Obitelj mi je velika podrška uvijek i u svemu, a i smatram da nema ljepše stvari od toga kad se imaš kome vratiti doma. Tu je sva punina – istaknula je svoj stav. – Što se tiče izgleda, iskreno, jako sam zadovoljna. Osjećam se najbolje ikad – ispričala je Martina koja je prije vodila borbu s kilogramima. Pjevačica je ranije nerijetko otvoreno govorila o borbi s viškom kilograma. Svoju težinu često je ranije krivila za to što se nije uspjela “prodati” široj publici. U intervjuu koji je dala nakon valentinovskog koncerta prošle godine na kojem je izvodila pjesme Whitney Houston, Martina je kazala da joj je uvijek bilo u neku ruku teško. Objasnila je da se njezin glas uvijek borio s njezinim kilogramima, njezine izjave s prekrasnim tekstovima njezinih pjesama. – Uvijek su neke nebitne stvari, kad sam ja u pitanju, uzimale spotlight jer je uvijek to bilo čitanije ili slušanije – kazala je te tada najavila da radi na novom albumu.

Kako je prije lockdowna zbog pandemije koronavirusa najavila da radi na albumu te je održavala koncerte, zanimalo nas je kako se osjećala tijekom lockdowna kad nije mogla dijeliti svoju ljubav prema glazbi. – Nedostajala mi je publika, ta atmosfera, žar. Nedostajalo mi je stati ispred ljudi koji vole moj rad. Nadam se da će me i dalje podržavati, pogotovo sada kad sam se vratila i kada ne mislim otići – kazala je pjevačica.  

VIDEO Sanja Doležal otkrila je li joj draža 'Košulja plava' ili 'Za dobra stara vremena': "Mlađoj sebi bih poručila da ne sluša savjete!"

 

 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar TvojUjko
TvojUjko
08:12 01.11.2021.

Kad ti karijera propadne i nitko te nece, odi u Beograd tamo ce bit srece!

DE
Demigodessnixie
09:07 01.11.2021.

Da nije otisla u Bg i udala se za srbina bi li dobila clanak??

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
09:04 01.11.2021.

Koliko vidim iz članka , ključan je podatak da je otišla u Bg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije