Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLINCI

Ne biste ih prepoznali! Pogledajte kako su članovi grupe Måneskin izgledali i zvučali na početku karijere

Foto: Reuters/Pixsell
1/9
29.05.2021.
u 15:11

Damiano, Victoria, Thomas i Ethan tada su imali između 16 i 18 godina. Audiciju su prošli, a zatim su nastavili put pod vodstvom mentora Manuela Agnellija. Završili su na drugom mjestu iza Lorenza Licitre

Nakon što je talijanska grupa Måneskin pobijedila na Euroviziji, svijet zanima sve o njima. Tako je u fokus javnosti ponovno došla snimka stara četiri godine, kada se band prvi put pojavio u javnosti, na audiciji za talijanski X-Factor. Damiano, Victoria, Thomas i Ethan tada su imali između 16 i 18 godina. 

Audiciju su prošli, a zatim su nastavili put pod vodstvom mentora Manuela Agnellija. Završili su na drugom mjestu iza Lorenza Licitre. U showu su obradili pjesmu "Take Me Out" Franza Ferdinanda i "Somebody Told me" grupe The Killers. Pjesma koju su izveli tijekom emisije, "Chosen", objavljena je kao singl 24. studenog 2017. godine i došla je na 2. mjesto talijanske  ljestvice singlova. u ožujku 2018. izdali su i prvi singl na talijanskom  "Morirò da re", a zatim i album "Il ballo della vita", no kruna karijere im je prvo pobjeda na Sanremu,  a zatim i na Euroviziji s pjesmom "Zitti E Buoni". U ožujku su izdali i drugi album "Teatro d'ira", koji je nakon pobjede u Rotterdamu ušao na gotovo sve europske top liste.

Članovi benda prvi su se put upoznali kao učenici iste srednje škole u Monteverdeu u Rimu. Odlučili su pokrenuti bend 2016. godine. Ime benda odabrano je kad su se morali registrirati za Pulse, lokalno glazbeno natjecanje bendova u nastajanju. Dok su mozgali kolege iz benda zamolili su De Angelis, koja je napola Dankinja,da izbaci neke danske riječi, i složili su se oko Måneskina ("mjesečina"), iako njegovo značenje nije povezano sa samim bendom. Natjecanje je označilo prekretnicu u njihovoj karijeri, jer su morali početi pisati vlastite pjesme. Nakon toga počeli su svirati na ulici, a slavu u Italiji donio im je upravo nastup na X-Factoru. 

VIDEO: Oliver Mlakar o Večernjakovoj ruži: Ružu za životno djelo neću nikada zaboraviti 

 

Ključne riječi

Komentara 5

ZE
zeky
18:12 29.05.2021.

Najružnije u svemu ovone je ne znati gubiti i optuživati a zavist je najgora beštija.

IC
icakica123
17:29 29.05.2021.

Ja ne znam zašto Vi mediji nas maltretira te sa nebitnim i is praznim bendom koji ništa nije napravio na sceni osim skandala i kontroverzu. Oni čak nemaju primjer ni u jednom glazbenom žanru, užasno su sterilni tj. neoriginalni, a njihova muzika je konvencionalan.

MA
malitrn
17:04 29.05.2021.

Odmah sam ih prepoznao. Hladni, prazni, odsutni, izmanipulirani, prevareni, izgubljeni. Izvrstan materijal za pakao. Vjerovatno neće dočekat četrdesetu i umrijet če osamljeni i izbezumljeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije