DVIJE LA DIVINE

Ne jedan nego dva filma o Mariji Callas?

Maria Callas
arhivska fotografija
14.12.2009.
u 16:35

U planu su čak dvije filmske biografije legendarne operne pjevačice; u britanskoj produkciji glumit će je Penelope Cruz ili Anne Hathaway, a u američkoj Eva Mendes.

Što je zajedničko meteoru koji prijeti uništenjem Zemlje, Trumanu Capoteu, vulkanima, animiranim bubama, rađanju električnog bluesa, (zamalo) Aleksandru Velikom i slavnoj opernoj divi? To što su svi gotovo istodobno bili temom dva hollywoodska filma: "Armageddon" i "Duboki udar", "Capote" i "Nečuven", "Vulkan" i "Danteov vrh", Pixarov "Život buba" i Dreamworksovi "Mravi", "Cadillac Records" i "Who Do You Love?" mogli bi dobiti još jedan dvojac o burnom životu Marije Callas, od kojih se jedan priprema u SAD-u, a drugi u Britaniji.

Po biografiji Alfonsa Signorinija "Tako ponosna, tako krhka" u britanskom filmu "Callas", čija se radnja vrti oko veze legendarne sopranistice i najbogatijeg čovjeka svijeta Aristotela Onassisa, glavnu bi ulogu trebala imati Penelope Cruz (premda je u igri i Anne Hathaway). Po drugoj biografiji, "Grčka vatra" Nicholasa Gagea scenarij piše Julian Fellowes, a u tom američkom filmu "La Divinu" bi trebala glumiti Eva Mendes.

O životu velike operne dive koja je publiku osvajala i sjajnim glasom i dramskom interpretacijom svojih rola, dosad je snimljen samo poluabiografski film "Callas zauvijek" Franka Zefirellija u kojem ju je glumila francuska glumica Fanny Ardant.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije