Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neslihan Atagül

'Nemam posebnih idola, ali glazbenika Toma Waitsa pozvala bih na vino ili viski'

Neslihan Atagul
Foto: Promo
1/3
03.07.2016.
u 13:02

– Pohvale koje dolaze od publike najdragocjenija su nagrada, kako za film tako i za glumce – rekla je Nashil.

Iako je zapaženog glumačkog iskustva imala i ranije, upravo je serija “Pitanje časti” zaslužna za glumačku zrelost mlade Neslihan Atagül. Prije sapunice, pojavljivala se u brojnim reklamama i serijama, a nisu izostale ni nagrade.

S pohvalama struke i publike počela je vrlo rano, kada je kao petnaestogodišnjakinja primila nagradu za najperspektivniju mladu glumicu za ulogu u filmu “Prva ljubav” na filmskom festivalu Altin Koza. Nisu izostala ni međunarodna priznanja pa je na filmskim festivalima u Moskvi i Tokiju osvojila nagrade za najbolju glumicu i najbolju žensku ulogu, glumeći Zehru u filmu “Čistilište”. Nagrada za ulogu u tom filmu nije izostala ni na turskoj sceni. U pet godina, drugi je put osvojila priznanje na festivalu Altin Koza.

Iako neki osporavaju nagradu Türkan Şoray, nakon što je primila nagradu koja nosi ime simbola turske kinematografije, ostala je iznenađena.

– Nakon pohvala koje sam dobila, od ushićenja nisam mogla govoriti, samo sam zahvalila – navodi Neslihan. Glumica nije jedina koja je dobila nagradu za glumu u “Čistilištu”. Film je bio zapažen i u Veneciji i New Yorku, dobio je isključivo pozitivne kritike, a na Filmskom festivalu u Abu Dhabiju proglašen je najboljim filmom. – Možda je razlog njegove privlačnosti u zornom prikazu društvene potklase redateljice Yesim Ustaoglu – objašnjava glumica. Nadalje, navodi da je, koliko god klišejizirano zvučalo, za uspjeh filma zaslužna cijela filmska ekipa.

Ipak, bez obzira na brojne nagrade koje ju prate kao glumicu, najdraže su joj one koje dolaze od publike. – Pohvale koje dolaze od publike najdragocjenija su nagrada, kako za film tako i za glumce – rekla je Nashil. Smatra da u filmskom sektoru jednaku ulogu igraju redatelji i glumci. – Gledatelji općenito pribjegavaju lakim temama, a tu veliku ulogu igra naša profesija. Ako ponudite površne proizvode, ljudi su to prisiljeni gledati, iako postoje iznimke – objašnjava Neslihan. Iako ne može navesti nijednog konkretnog idola, postoje brojna glumačka imena koja voli.

– Toma Waitsa pozvala bih na vino ili viski, a od redatelja bih jako voljela raditi s Umitom Unalom i Rehom Erdemom – navodi glumica. Njezina hrabrost i želja za glumom aktivno su počeli još u 13. godini kada je bez znanja roditelja otišla na glumačku audiciju. Ipak, važnu ulogu u njezinoj karijeri odigrala je upravo obitelj. – Za samopouzdanje je zaslužna moja obitelj, ali ono ne znači da sam nezrela ili pretenciozno odvažna – objasnila je mlada glumica.

>> Harun sasvim poludi kada sazna da je Džihan osoba s kojom je Ajše u vezi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije