PRIVATNA STVAR

Nikome ni riječi! Buckinghamska palača je odbila odgovoriti na ovo pitanje novinara

Foto: PA/Pixsell
1/7
06.01.2021.
u 07:00

Podsjetimo, cijepljenje u Velikoj Britaniji počelo je 8. prosinca.

Buckinghamska palača odbila je u subotu odgovoriti na pitanje hoće li se 94-godišnja britanska kraljica Elizabeta II. cijepiti, odnosno je li to već učinila, kazavši da je to privatna stvar. 

Osoba zadužena za odnose s javnošću rekla je njemačkoj novinskoj agenciji  DPA da Palača neće o tome davati priopćenja. 

Kraljica je božićne blagdane provela sa suprugom, 99-godišnjim princom Philipom u Dvorcu Windsor zapadno od Londona bez drugih članova kraljevske obitelji. 

U snažnom kontrastu s britanskom kraljevskom kućom, danska kraljica Margareta II. javno je primila cjepivo na samu Novu godinu, a drugu dozu cjepiva primit će za neka tri tjedna. 

Britanska vlada objavila je da su već milijuni već cijepljeni protiv koronavirusa.

Foto: PA/Pixsell

Sljedećeg tjedna počinje u Britaniji cijepljenje i drugim odobrenim cjepivom koje je proizvela AstraZeneca/Oxford pošto je cijepljenje cjepivom BioNTech/Pfizer krenulo 8. prosinca.  

Međutim, trebat će tjedni, čak mjeseci, da se cijepi dovoljan broj stanovnika kako bi zemlja odahnula.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije